The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jos

Een laptop voor onderweg: waar moet ik op letten?

Je bent op zoek naar een laptop voor onderweg. En daarom wil je het liefst een laptop die niet te groot en te zwaar is. Maar wat is te groot en te zwaar? Om jou te helpen bij het maken van je keuze zetten wij voor je op een rijtje waar je op moet letten.

In het kort

Een laptop voor onderweg voldoet in ieder geval aan de volgende eisen:

  • Een gewicht van maximaal 1,5 kg
  • Een formaat van maximaal 14 inch

Daarnaast zijn er nog twee extra handigheden om mee te nemen in je keuze:

  • Een batterijduur van minimaal 8 uur, om de laptop tijdens je werkdag niet tussendoor te hoeven opladen.
  • Een laptop met een omklapbaar of afneembaar scherm, om hem onderweg als tablet te gebruiken.

Een laptop die niet te zwaar is

Een meisje met een hoed gebruikt een Asus laptop en drinkt koffie

Het eerste waar je naar kijkt bij een laptop voor onderweg is het gewicht. Je wilt je natuurlijk niet een slag in de rondte sjouwen als jij op de fiets zit of een eindje loopt. Maar wat is een lichte laptop? Om je laptop comfortabel te vervoeren bevelen wij laptop tot en met 1,5 kg aan voor onderweg. Zo voel je bijna niet dat hij in je tas zit en is het ook niet vervelend om hem op schoot te hebben. Een paar grammetjes zwaarder maakt een laptop overigens niet té zwaar. Een laptop van 1,53 kg is bijvoorbeeld nog steeds makkelijk mee te nemen.

Een compacte laptop

Meisje typt op laptop. Een telefoon ligt op de tafel.

Voor onderweg wil je niet alleen een lichte, maar ook een kleine en dunne laptop. Je laptop moet natuurlijk wel in je tas passen als je hem met je meeneemt en van een enorm bakbeest op je schoot word je ook niet blij. Laptops met een scherm van 10, 11 of 12 inch passen in de meeste tassen en zijn daarnaast vaak licht genoeg. Daarnaast zijn er ook nog laptops van 13 inch of 14 inch, die niet te veel wegen. Wil je toch een groter scherm? Ga dan voor een 15 inch laptop, wat volgens ons echt de max is voor onderweg.

Een lange batterijduur

Man staat met laptop op het strand

Naast de vereisten voor gewicht en afmeting is het handig om op de batterijduur van een laptop te letten. Als je bijvoorbeeld vaak een dag lang onderweg bent voor je werk wil je het liefst niet continu op zoek zijn naar een stopcontact om je laptop op te laden. Kies daarom voor een laptop met een batterijduur van minimaal 8 uur. Dan hoef je je ook niet per se druk te maken of je de oplader wel bij je hebt.

Een 2-in-1 laptop

Man gebruikt touchscreen 2-in-1 laptop in tablet stand

Een andere optie is om niet zozeer naar gewicht en afmeting te kijken, maar naar het type laptop. Een 2-in-1 met een 360 graden omklapbaar of met een afneembaar scherm is namelijk erg handig voor onderweg. Hiermee tover je de laptop om tot tablet en gebruik je hem makkelijk op schoot om door je apps te swipen. Nu is een 2-in-1 vaak al niet erg zwaar of groot, maar zeker met een losgekoppeld scherm is hij nog lichter en compacter. Het toetsenbord laat je dan ook gewoon in je tas zitten.

Jos
Artikel van:
Jos Laptopspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 14.268 beoordelingen