The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jesper

Wat is de levensduur van een smartphone?

Ben je benieuwd naar wat de gemiddelde levensduur van een smartphone is, welke factoren van invloed zijn op de levensduur en hoe je deze kunt rekken? In dit artikel geven we je antwoord op deze vragen.

De gemiddelde levensduur van een smartphone

Gemiddelde levensduur smartphone

De meningen over de gemiddelde levensduur van een smartphone lopen nogal uiteen. De Consumentenbond schat de gemiddelde levensduur op 2,5 jaar. Andere bronnen geven aan dat een nieuwe smartphone 15 tot 18 maanden meegaat. De levensduur van je smartphone hangt af van hoe je met je toestel omgaat. Toch zijn er, hoe zuinig je ook op je toestel bent, verschillende factoren van invloed op de levensduur. Welke dit zijn lees je hieronder.

Welke factoren zijn van invloed op de levensduur?

Smartphone lege batterij

Het merendeel van de smartphones gaat stuk door val- en stootschade. De reparatie van een gebarsten beeldscherm is vaak niet goedkoop, waardoor een nieuw toestel kopen voordeliger is. Alhoewel de meeste smartphones tegenwoordig waterbestendig zijn, is waterschade ook een boosdoener. Daarnaast is de batterijduur van invloed op de levensduur. Een kapotte batterij vervang je niet meer zo makkelijk als vroeger, omdat veel toestellen geen verwisselbare accu hebben. Software updates beïnvloeden de levensduur als ze niet meer worden uitgevoerd op een telefoon.

Tips om de levensduur te verlengen

Screenprotector smartphone

Er zijn verschillende manieren om de levensduur te rekken. Bescherm je hoesje bijvoorbeeld tegen val-, kras- en stootschade met een stevig, schokbestendig hoesje. Of koop een waterdicht hoesje dat je toestel beschermt tegen waterschade. Een tip om de batterijduur van je telefoon te verlengen, is om je toestel op te laden met originele opladers. Heeft jouw telefoon een verwisselbare accu? Dan vervang je de defecte batterij simpelweg door een nieuwe.

Updatebeleid

Updates smartphone

Ook bij een smartphone zit echte schoonheid van binnen. Updates voor het besturingssysteem en de veiligheid zijn erg belangrijk voor de levensduur van je smartphone. Dankzij software-updates blijft je toestel langer en beter functioneren. Zo gaat je batterij minder snel leeg, werkt je toestel sneller en beschik je over nieuwe functies. Beveiligingsupdates dichten acute lekken, waardoor hackers moeilijker je smartphone binnendringen. Het verschilt per merk en per toestel hoe lang en hoe vaak je software- en beveiligingsupdates ontvangt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen