The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Wat is de beste monitor voor je MacBook?

Enkel het scherm van je MacBook, dat is niet altijd genoeg. Soms wil je meer ruimte om te multitasken, of een monitor met een nog scherpere resolutie om je photoshop vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Helaas is het zo dat Apple zelf geen schermen verkoopt, waardoor je op schermen van een ander merk bent aangewezen. Gelukkig is het wel mogelijk om externe monitoren aan te sluiten op jouw MacBook. Welke schermen zijn aan te raden en wat je hiervoor nodig hebt, leg ik hieronder uit.

Hoe sluit ik een monitor aan?

Direct op usb c Met converter aansluiten
MacBook Ja Ja
MacBook Air Nee Ja
MacBook Pro Ja Ja

Aansluitingen op MacBook

Aansluitingen op Macbook

Om je MacBook aan te sluiten, moet je hem met een monitor verbinden via één van de poorten. Nieuwere MacBooks hebben vooral usb c aansluitingen, maar oudere MacBook Pro modellen of de MacBook Air hebben bijvoorbeeld nog usb a en Thunderbolt 2 poorten. Om het beste beeld te krijgen op deze MacBooks, doe je dat via de Thunderbolt 2 poort(en). Wel heb je hiervoor een converter nodig om een scherm naar keuze aan te sluiten, want er zijn geen monitoren met Thunderbolt 2. Eigenaars van een nieuwere MacBook sluiten hun apparaat het liefst direct aan op een usb c monitor. Wil je toch liever een andere monitor, dan moet je alsnog een usb c converter in huis halen.

USB-C monitoren

USB-C monitoren

Wil je jouw scherm rechtstreeks op de usb c poort van je MacBook kunnen aansluiten, kijk dan naar onze usb c monitoren. Monitoren die USB-C PD (power delivery) ondersteunen, zijn zelfs geschikt om je MacBook op te laden. Je hebt dan dus maar 1 kabel nodig voor het beeld en om je laptop op te laden.

  • Via USB-C PD stuur je het beeld door van je MacBook naar je monitor én laad je je MacBook op.

Wat voor converter heb ik nodig voor welke Macbook?

Converter

Afhankelijk van de soort MacBook die je hebt en wat voor scherm je wil hebben, moet je een specifieke converter aanschaffen. Heb je bijvoorbeeld een 12 inch MacBook, dan moet je een usb c converter aanschaffen. Maar heb je bijvoorbeeld een MacBook Air of een oudere MacBook Pro, dan doe je er goed aan een Mini DisplayPort of Thunderbolt 2 converter aan te schaffen. Voor meer recente MacBook Pro's is een usb c adapter handig, omdat deze enkel usb c aansluitingen hebben. Afhankelijk van de aansluitingen op de gewenste monitor kies je vervolgens de converter die je nodig hebt om je MacBook aan te sluiten.

Wij raden onderstaande converters aan om een monitor aan te sluiten op jouw MacBook naar keuze.

Startech USB-C naar HDMI

Met deze USB-C naar HDMI converter sluit je een HDMI-scherm aan op de usb c aansluiting van je MacBook.

StarTech Mini DisplayPort naar HDMI Adapter

Met deze Mini DisplayPort naar HDMI converter van StarTechsluit je een HDMI-scherm aan op de Mini DisplayPort van je MacBook.

Wat voor monitor heb ik nodig?

Monitor voor je MacBook

Afhankelijk van wat je met de monitor gaat doen, zijn diverse monitoren aan te raden. Wil je enkel een extra scherm om een film op te kijken of te multitasken, dan volstaat een Full HD monitor van 24 of 27 inch. Wil je echter foto's of video's bewerken in 4K, dan is een 4K monitor degene die je zoekt. Neem je jouw MacBook mee naar kantoor, denk dan eens na over een ergonomische monitor die verstelbaar is voor langere zit sessies. En wil je heel veel extra schermruimte ter beschikking hebben, dan is een ultrawide monitor het overwegen waard.

Kasper
Artikel van:
Kasper Productspecialist monitoren

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.033 beoordelingen