The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Tim

Printers voor zakelijk gebruik: waar let je op?

Er is een ruime keuze in het aanbod aan printers voor professioneel gebruik. Alle kantoorprinters in het assortiment printen sneller dan apparaten voor privégebruik én zijn beschikbaar in multifunctionele varianten (MFD) of alleen printen. Er zijn ook handige extra's zoals dubbelzijdig afdrukken en een automatische documentinvoer (ADF). Maar welke printer past bij jouw wensen en waar let je op? Wij geven je advies zodat jij de beste printer voor jouw gebruikssituatie kiest.

Ik wil printen op mijn (thuis)kantoor

Printer kantoor

Ben je zzp'er of freelancer en heb je een kleine onderneming? Dan heb je uiteraard met papierwerk te maken. Denk aan facturen, offertes, tekeningen of andere documenten die belangrijk zijn voor je klanten of zakenpartners. Tijd is geld en daarom wil je natuurlijk wel een printer die wat sneller afdrukt dan de gemiddelde thuisprinter. En dan is het ook fijn als je niet om de haverklap een nieuwe stapel papier in je printer hoeft te doen. Kan je je hierin vinden? Let er dan op dat je printer de volgende specificaties heeft:

 • Afdruksnelheid van minstens 15 pagina's per minuut
 • Papierlade voor minstens 100 papiervellen
 • Optioneel: automatische documentinvoer (ADF)
 • Optioneel: dubbelzijdig printen

Ik wil een printer voor een klein of middelgroot bedrijf

Printer klein kantoor

Werk je met meerdere collega's samen in een ruimte voor een klein of middelgroot bedrijf? Dan wil je natuurlijk dat je printer snel achter elkaar door spreadsheets of rapporten uitprint. Een apparaat met een ruime papierlade, waardoor je niet steeds de voorraadkast induikt om papier te zoeken, is efficiënt. Ben je op zoek naar een printer die geschikt is voor het MKB? Kies dan voor een printer met de volgende eigenschappen:

 • Afdruksnelheid van minstens 20 pagina's per minuut
 • Papierlade voor minstens 200 papiervellen
 • Optioneel: automatische documentinvoer (ADF)
 • Optioneel: dubbelzijdig printen
 • Optioneel: netwerkaansluiting

Ik wil op een groot kantoor printen

Printer groot kantoor

Je print graag zo snel mogelijk al je documenten, facturen en spreadsheets. Wachten tot je collega klaar is met printen hoeft niet, want deze printers zijn snel. Je maakt je geen zorgen of het papier op is, want door de grote papierlade vul je minder snel papier bij. Hierdoor werk je efficiënt en bespaar je tijd. Via een netwerkaansluiting beheer je op afstand de printer in een printerpark. Wil je zo'n printer? Let dan op de volgende eigenschappen:

 • Afdruksnelheid van minstens 30 pagina's per minuut
 • Papierlade voor minstens 250 papiervellen
 • Optioneel: automatische documentinvoer (ADF)
 • Optioneel: dubbelzijdig printen
 • Optioneel: netwerkaansluiting

Ik wil professionele A3 prints maken

Printer A3 prints

Maak je hobbymatig of voor professioneel gebruik grotere prints zoals brochures, flyers of posters? Met een A3 formaat printer druk je beeldmateriaal af in groot formaat. En wil je tussendoor een document met normale grootte printen, dan doet de printer dat ook voor je op A4 papier. Ben je hiernaar op zoek? Let er dan op of je printer de volgende kenmerken heeft:

 • A3 afdrukformaat
 • Optioneel: automatische documentinvoer (ADF)
 • Optioneel: dubbelzijdig printen

Ik wil alleen zwart wit printen

Zwart wit printen

Heb je geen behoefte aan een kleurenprinter en kun je met een zwart wit printer ook goed uit de voeten om je spreadsheets en rapporten af te drukken? Dan kies je voor een zwart wit laser printer. Voor kleinzakelijk omgevingen tot grote bedrijven is er een geschikte printer. Let op de invoercapaciteit van het aantal papierladen en de afdruksnelheid. Zo weet je zeker dat een printer efficiënt en snel genoeg is voor jouw specifieke situatie. Kies passende aansluitmogelijkheden zoals wifi of een netwerkaansluiting en handige extra's zoals een ADF en dubbelzijdig printen.

 • Zwart wit laserprinter
 • Wifi of netwerkaansluiting
 • Extra's zoals dubbelzijdig printen en ADF

Ik wil draadloos printen via wifi

Draadloos printen

Wanneer jouw printer via wifi draadloos is aangesloten op het netwerk, is het mogelijk om draadloos printopdrachten te versturen vanaf ieder apparaat (laptop, pc of tablet) binnen hetzelfde netwerk. Daarnaast kan je de printer overal plaatsen waar je wilt, als er maar een wifi-signaal beschikbaar is, en jouw printopdrachten ophalen wanneer je wilt.

Ik wil automatisch cartridges toegestuurd krijgen

HP Instant Ink

Met HP Instant Ink hoef je nooit meer zelf cartridges of toner te bestellen. Je HP printer stuurt een signaal naar HP wanneer je inkt bijna op is, waarna nieuwe patronen automatisch en zonder verzendkosten opgestuurd worden. Je betaalt voor een vast aantal pagina's, bijvoorbeeld 800 pagina's voor € 19,99 per maand. Zo'n printplan is maandelijks opzegbaar en voordeliger dan het kopen van losse cartridges of toners. Gebruik je minder inkt dan nodig? Wat je over hebt, neem je mee naar de volgende maand. Gebruik je meer? Dan koop je extra pagina's bij. Hierdoor heb je altijd inkt om foto’s, brochures, flyers en folders te printen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen