The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tim

Draadloze printmogelijkheden

Er zijn tal van manieren om jouw printer draadloos aan te sluiten of aan te sturen. Dit maakt de printer flexibel qua plaatsing, want je kan printopdrachten versturen vanaf iedere locatie wat binnen het bereik van jouw Wi-Fi netwerk ligt. Er zijn zelfs mogelijkheden om jouw printer te benaderen vanaf locaties buiten jouw Wi-Fi netwerk. Wij hebben de meest voorkomende manieren hieronder uiteengezet:

Apple AirPrint

printen vanaf iphone

Beschik jij over Apple apparatuur met een netwerkverbinding dan is het mogelijk om draadloos printopdrachten te versturen. Zorg ervoor dat de printer (draadloos) verbonden is met het netwerk en dat Wi-Fi ingeschakeld staat op jouw Apple apparaat. Vanuit verschillende applicaties op jouw Apple apparaat is het nu mogelijk om in het menu de optie `Print' te selecteren en draadloos een printopdracht te versturen naar de printer.

Google Cloud Print

google cloud print

Met behulp van Google Cloud Print kan je vanaf ieder apparaat met een netwerkverbinding printopdrachten versturen naar een printer met of zonder een (draadloze) netwerkverbinding. Indien jouw printer geschikt is voor Google Cloud Print hoef jij enkel de printer te koppelen aan een Cloudprinter-account om ermee aan de slag te kunnen gaan. Als jouw printer niet Google Cloud Print Ready is, kan je alsnog gebruik maken van Google Cloud Print. Je dient dan echter wel een aantal extra stappen te doorlopen. Op de speciale Google Cloud Print-pagina kan je terugvinden of jouw printer geschikt is en hoe je dit in kan stellen.

E-mail print

e-mail printen

Indien jouw printer e-mail print ondersteunt, is het mogelijk om vanaf iedere locatie over de hele wereld een printopdracht te versturen naar jouw printer. De printer beschikt dan namelijk over een eigen e-mailadres die jij vanaf ieder mailadres kan benaderen. De printer drukt de tekst in jouw e-mail inclusief de bijlagen direct voor jou af. Uiteraard is het mogelijk om het e-mailadres te beveiligen om eventuele ongewenste printopdrachten te voorkomen.

NFC-print

nfc printen

Deze techniek maakt gebruikt van de NFC (Near Field Communication)-technologie. Dit betekent dat jouw printer beschikt over een NFC-chip. Wanneer jouw smartphone of tablet ook beschikt over NFC kan jij snel en gemakkelijk een printopdracht versturen door simpelweg contact te maken met deze NFC-chip op jouw printer. Om gebruik te kunnen maken van NFC dien je vaak ook de printapplicatie van het desbetreffende printermerk te installeren op jouw smartphone of tablet.

Wi-Fi Direct

printen met wifi direct

Met Wi-Fi Direct is het mogelijk om zonder modem en/of wachtwoord verbinding te maken tussen de printer en een ander apparaat met Wi-Fi. Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk van afstand printopdrachten te versturen naar de printer. Wanneer een printer beschikt over Wi-Fi Direct detecteert jouw smartphone, tablet of laptop automatisch de printer, zodat het versturen van een printopdracht een fluitje van een cent wordt.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.675 beoordelingen