The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jelle

3 tips om Apple iPad met je Apple MacBook te gebruiken

Eén van de belangrijkste redenen om voor Apple te kiezen, is het ecosysteem. De producten zijn zo gemaakt dat ze goed met elkaar samenwerken. Dat geldt ook voor Apple iPad en Apple MacBook. Ze vullen elkaar goed aan, waardoor je er jouw werkzaamheden soepel mee uitvoert. We geven je hier 3 tips om jouw Apple iPad met jouw Apple MacBook te gebruiken.

Aan de slag met Apple iPad en Apple MacBook

Gebruik Apple iPad met Apple MacBook

We geven je 3 tips waarmee je nog meer uit jouw Apple iPad en Apple MacBook haalt:

  • Tip 1: gebruik je iPad als tweede scherm
  • Tip 2: deel bestanden via AirDrop
  • Tip 3: gebruik Handoff

Tip 1: gebruik je iPad als tweede scherm

Sidecar MacBook en iPad

Met Sidecar gebruik je jouw iPad als tweede beeldscherm. hiermee breid je in een handomdraai de beschikbare ruimte op je scherm uit. Zo zoek jij informatie op via Safari met je iPad, terwijl je een verslag schrijft op je MacBook. Bovendien gebruik je het touchscreen van jouw iPad ook in macOS. Zo voeg je gemakkelijk een illustratie toe aan jouw Pages document of gebruik je jouw Apple iPad als tekentablet.

Tip 2: deel gemakkelijk bestanden via AirDrop

AirDrop op MacBook en iPad

Bestanden die je op jouw Apple MacBook downloadt, staan dankzij AirDrop in een mum van tijd op jouw Apple iPad. Zorg dat AirDrop op beide apparaten is ingeschakeld en dat de apparaten bij elkaar in de buurt zijn. Selecteer het bestand, klik op delen en kies dan voor AirDrop. Zo verplaats je een pdf gemakkelijk naar je iPad. Plof op de bank, bekijk het document en maak aantekeningen met je vingers. Andersom werkt dat natuurlijk ook. Illustraties die je op jouw Apple iPad maakt, stuur je binnen enkele seconden naar jouw Apple MacBook.

Tip 3: begin op iPad, maak af op MacBook

Handoff op iPad en MacBook

Apple iPad is ideaal voor het lezen van blogs, nieuwsartikelen en social media berichten. Kom je tijdens het lezen iets tegen dat je later nog eens terug wil lezen op MacBook? Kopieer dan de link van een artikel of een stuk tekst op jouw iPad. Het universele klembord onthoudt dit vervolgens. Eenmaal achter je MacBook druk je met 2 vingers op het touchpad en selecteer je 'plakken". De gekopieerde tekst verschijnt nu op jouw Apple MacBook.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen