The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Samsung wasmachine wifi instellen

Met de Samsung Smart Home app krijg je direct een melding op je smartphone als je was klaar is. Om de wifi in te stellen, is het belangrijk dat je eerst de Samsung Smart Home app download. In dit artikel lees je in 3 stappen hoe je de wifi van een Samsung wasmachine zo snel en gemakkelijk mogelijk instelt.

Stap 1: installeer Samsung Smart Control app

Download de Samsung Smart Home app op je telefoon. De app is te vinden in de Play Store bij Android toestellen en de App Store bij iOS toestellen. Open de app na het downloaden. Druk vervolgens op de knop ‘account aanmaken’. Vul alle gegevens in en druk op de knop ‘volgende’. Heb je al een account? Log dan in met je e-mailadres en wachtwoord.

Stap 2: maak verbinding met de wasmachine

Scroll in de app naar het symbool van de wasmachine en druk hierop. Vervolgens heb je de keuze uit 2 opties: wasmachine met knoppen en wasmachine met touchscreen. Heeft je wasmachine knoppen, lees dan verder bij stap 3A. Heeft je wasmachine een touchscreen, lees dan verder bij stap 3B.

Stap 3A: koppel een wasmachine met knoppen

Naast het scherm van de wasmachine vind je de knop ‘smart control’. Druk deze in totdat er ‘AP’ op het display wordt weergegeven. De wasmachine gaat nu verbinding maken met het wifi-netwerk en de app. Dit kan enkele minuten duren. Is de verbinding gelukt? Dan verschijnt er op je smartphone de melding ‘geïnstalleerd’.

Stap 3B: koppel een wasmachine met touchscreen

Kies op het scherm van de wasmachine de optie ‘instellingen’. Selecteer vervolgens de optie ‘eenvoudige verbinding’. De wasmachine maakt hierna verbinding met de app en je eigen wifi-netwerk. Houd er rekening mee dat dit een paar minuten kan duren. Verschijnt er ‘geïnstalleerd’ op je smartphone? Dan is de koppeling gelukt en ben je klaar.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen