The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Advies over stofzuigers bij allergieën

Wanneer je last hebt van allergieën is het belangrijk je huis vrij van stof en allergenen te houden. De juiste stofzuiger helpt je daarbij. Er zijn verschillende zaken om op te letten; zoals het filter, de heruitstoot van stof en de zuigmond. In dit artikel vertel ik je waar je rekening mee moet houden als je een stofzuiger koopt.

HEPA-filter

HEPA filter allergieën

Een HEPA-filter is een uitblaasfilter dat ervoor zorgt dat de uitblaaslucht van je stofzuiger schoon is. Het filter houdt fijne stofdeeltjes, pollen en andere allergenen tegen zodat ze niet opnieuw in de kamer terechtkomen. Wanneer je last hebt van allergieën is het aan te raden een stofzuiger te gebruiken met een HEPA-13 of HEPA-14 filter. Deze filters houden 99,95% en 99,995% van de stofdeeltjes tegen. Dit filter moet je elke 6 maanden vervangen voor het beste resultaat.

Dierenharen

Dierenharen allergieën stofzuigers

Niet alleen stof veroorzaakt problemen wanneer je last hebt van allergieën. Zo is een trouwe viervoeter natuurlijk heel leuk, maar brengt ook een hoop rond dwarrelende haren met zich mee. Niet elke stofzuiger is opgewassen tegen stugge dierenharen. Wil je meer informatie over waar je op moet letten als je huisdieren hebt én een stofzuiger wilt aanschaffen, lees dan het adviesartikel.

Heruitstoot stof

Heruitstoot van stof

Op het energielabel lees je verschillende zaken af. Hoe zuinig een stofzuiger is bijvoorbeeld en hoe hij presteert op harde vloeren en vloeren met tapijt. Ook staat op het energielabel weergegeven wat de heruitstoot van stof is, linksboven op de afbeelding. Dit wil zeggen: hoe schoon is de lucht die de stofzuiger weer terug de ruimte in blaast. Hierbij heeft klasse A de best gefilterde lucht, en G de minst gefilterde lucht.

Nadie
Artikel van:
Nadie
Stofzuigerspecialist.

© 1999 - 2018 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.363 beoordelingen