The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Dit wil je weten over je nieuwe inbouw vaatwasser

Soms lijkt het of jouw nieuwe vaatwasser stuk is of onderdelen mist, terwijl het niet zo is. Water in de kuip betekent bijvoorbeeld niet dat de vaatwasser stuk is, maar dat hij is getest op waterdichtheid. In dit artikel lees je wat jij moet weten over je nieuwe inbouw vaatwasser.

Belangrijk bij je nieuwe inbouw vaatwasser

Inbouw vaatwasser

Onthoud het volgende als je een nieuwe inbouw vaatwasser hebt:

  1. Het is niet erg als er water in de kuip zit.
  2. De eerste keer opent de deur moeilijk.
  3. De achterpoten zijn niet altijd zichtbaar.
  4. Zonder deurpaneel hoort de deur dicht te vallen.
  5. Open een volledig geïntegreerde vaatwasser als je hem test.
  6. De handleiding zit in de vaatwasser.
  7. Een inbouw vaatwasser heeft geen bovenkant.
Kuip van een vaatwasser

Water in de kuip is niet erg

Fabrikanten testen vaatwassers op waterdichtheid. Als jouw nieuwe vaatwasser aan de binnenkant nat is, betekent dit dat hij uitvoerig is getest. Niks om je zorgen over te maken dus.

Vaatwasser zonder frontpaneel

De eerste keer opent de deur moeilijk

De deur opent de eerste keer moeilijk, omdat er nog geen frontpaneel met een handvat op zit. Zonder handvat heb je weinig grip. Gebruik gerust een klein beetje geweld om de vaatwasser te openen. Er gaat niks kapot, want er zit geen slot op. Zodra het frontpaneel is gemonteerd, opent hij moeiteloos.

Vaatwasser inbouwen

De achterpoten zijn niet altijd zichtbaar

Om te voorkomen dat de plastic pootjes afbreken bij het inbouwen van de vaatwasser zijn ze ingedraaid. Zodra de vaatwasser op zijn plek staat, kun je de pootjes uitdraaien met een schroevendraaier. In de handleiding staat omschreven hoe je dit doet. Overigens hebben niet alle vaatwassers 2 achterpootjes. In veel gevallen zit er 1 in het midden.

Vaatwasser half open

Zonder deurpaneel hoort de deur dicht te vallen

Een deur zonder deurpaneel blijft niet open staan, omdat fabrikanten rekening houden met het gewicht van het deurpaneel. Het is dus niet raar dat de deur tijdens het installeren nog dicht valt. Zodra je de meubeldeur monteert zul je zien dat de vaatwasser keurig open blijft staan.

Open vaatwasser

Open een volledig geïntegreerde vaatwasser als je hem test

Bij een volledig geïntegreerde vaatwasser zit de bediening aan de binnenkant. Tenminste, dat is het geval als hij is ingebouwd. Wil je de vaatwasser voor het inbouwen testen? Stop de stekker in het stopcontact en open de deur. Pas als je de deur opent, branden de lichtjes.

Handleiding vaatwasser

De handleiding zit in de vaatwasser

De meeste fabrikanten stoppen de handleiding en het installatiemateriaal in de vaatwasser. Check daarom altijd eerst de binnenkant en ga nooit zonder gebruiksaanwijzing aan de slag. Je vindt een digitale versie van de handleiding op de productpagina van de vaatwasser.

Vaatwasser zonder bovenkant

Er is geen bovenkant

Aangezien je een inbouw vaatwasser inbouwt, heeft hij geen echte bovenkant. Het groene spul dat je op sommige vaatwassers ziet is isolatie. Het dempt geluid, zodat je zo min mogelijk hoort als de vaatwasser aanstaat.

vaatwasser inbouwen

De vaatwasser zelf inbouwen

Ga jij je nieuwe vaatwasser zelf inbouwen en kun je wel wat hulp gebruiken? In het artikel 'Hoe moet ik mijn vaatwasser inbouwen?' lees je hoe je jouw vaatwasser stap voor stap inbouwt.© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen