View Coolblue in English? Yes| No

Advies over inbouw vaatwassers

Wanneer je op zoek bent naar een inbouw vaatwasser, is het belangrijk om met verschillende dingen rekening te houden. Zo moet je rekening houden met de plek waar je hem wilt plaatsen en in hoeverre je hem weg wilt werken in jouw keuken. Op deze pagina worden de belangrijkste keuzes uitgelegd zodat je eenvoudig de beste inbouw vaatwasser voor jou vindt.

Juiste model

Volledig geïntegreerde vaatwasser

Bij het kopen van een vaatwasser heb je keuze uit 4 soorten vaatwassers: een vrijstaand model, volledig geïntegreerd, half geïntegreerd en een onderbouw model. Welk type vaatwasser jij kiest, is afhankelijk van de ruimte in je keuken. Indien er plek is om de automaat in te bouwen, kan je ervoor kiezen om de vaatwasser helemaal of gedeeltelijk op te laten gaan in het keukendesign.

Nismaten

nismaten opmeten

Het belangrijkste waar je op moet letten bij de aanschaf van een inbouw vaatwasser zijn de maten. Je doet dit door te kijken naar de nismaten van het apparaat. Je kijkt naar de nisbreedte, nishoogte, en nisdiepte. Op de inbouwtekening lees je gemakkelijk wat de maten van het apparaat zijn en of ze in jouw nis passen. De vaatwasser uit het voorbeeld past in een nisruimte met deze afmetingen:

  • Nishoogte: 815 tot 875 mm
  • Nisbreedte: 600 mm
  • Nisdiepte: minimaal 570 mm

Begrijp je het nog niet helemaal? Dat is niet erg. In dit artikel helpen we je met het bepalen van de juiste maten voor jouw vaatwasser. Of bekijk de video als je liever wat visuele uitleg hebt.

IKEA

ikea vaatwasser

Heb je thuis een IKEA keuken? Dan heb je wellicht een vaatwasser met speciale afmetingen nodig, omdat deze keukens vaak een hoger keukenblad hebben dan de gemiddelde keuken. Maar geen nood, ook deze hebben wij in ons assortiment. Een IKEA keuken is gebouwd volgens het METOD of FAKTUM systeem. Wij helpen je graag met het bepalen welke vaatwasser het beste in jouw IKEA keuken past.

Bouwkwaliteit

De bouwkwaliteit is belangrijk voor de levensduur van je vaatwasser. Zoek jij een vaatwasser die lang meegaat? Kies dan voor een vaatwasser met minimaal bouwkwaliteit middenklasse. Deze vaatwassers hebben allemaal een rvs kuip. Er zitten daardoor geen naden in de bodem. Dit zorgt ervoor dat je vaatwasser minder snel lekt of verstopt raakt.

Waskwaliteit

De waskwaliteit bepaalt hoe schoon en droog jouw vaat uit de vaatwasser komt. Wil je dat de vaatwasser voor jouw vaat het juiste programma kiest? Ga dan voor een vaatwasser met minimaal waskwaliteit middenklasse. De vaatwasser kijkt dan naar de hoeveelheid vaat en vuilheidsgraad en past hier de instellingen op aan.

Wil je de vaatwasser zelf in- of uitbouwen?

Als jij nou wel een handige harry bent met 2 rechterhanden, dan kun je er ook voor kiezen om je vaatwasser zelf in- of uit te bouwen en te installeren. Wij hebben een paar artikelen voor je geschreven om je daarbij te helpen. Zo is het installeren van jouw vaatwasser opeens een stuk eenvoudiger.

Heb je een probleem of vraag over je vaatwasser?

Voor of na de aankoop van je vaatwasser heb je ongetwijfeld een paar vragen. Daar willen we je graag bij helpen. We hebben een paar artikelen geschreven die je helpen met het beantwoorden van je vraag of het oplossen van je probleem.

Wil je meer informatie?

Ben je op zoek naar vaatwassers met speciale functies of zoek je naar meer informatie over bepaalde programma's of energiebesparing? Op onze adviespagina voor vaatwassers vind je hier meer informatie en advies over.


© 1999 - 2018 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 14.967 beoordelingen