The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jonna

4 redenen voor een hybride horloge

Tegenwoordig zie je steeds meer mensen met een slim horloge om hun pols. Van een sporthorloge of smartwatch tot een activity tracker. Een nieuwe variant hierop is het hybride horloge, een combinatie van een smartwatch en een traditioneel horloge. Hybride horloges hebben een analoge wijzerplaat en beschikken over een aantal slimme functies. In dit artikel lees je de 4 belangrijkste redenen om voor een hybride horloges te kiezen.

1. Je wilt een slim horloge met een traditioneel design

Hybride horloge op pols

Hybride horloges zijn ontworpen voor mensen die meer dan alleen de tijd willen zien, maar liever geen geavanceerde technologie om hun pols dragen. De horloges hebben het ontwerp van een klassiek horloge. Ze beschikken namelijk niet over een digitaal scherm, maar hebben een analoge wijzerplaat. Op het eerste gezicht lijkt het dus een normaal horloge, maar het kan meer dan de tijd weergeven. Hierdoor profiteer je van een aantal voordelen van een smartwatch, terwijl je het gevoel hebt een gewoon horloge om te hebben.

2. Je wilt nooit meer een bericht of telefoontje missen

Hybride horloges

Ben je aan het sporten, op je werk of boodschappen aan het doen? Dan is de kans groot dat je een bericht mist omdat je smartphone in je broekzak of tas zit. Met een hybride horloge om je pols zal je nooit meer te laat op de hoogte zijn van een notificatie. Via bluetooth koppel je het hybride horloge namelijk aan je smartphone. Wanneer je een bericht of inkomende oproep op je smartphone binnenkrijgt, bewegen de wijzers, voel je lichte trillingen of branden er gekleurde lampjes. Zo word je direct op de hoogte gesteld, waardoor je op tijd je smartphone erbij kunt pakken.

3. Je wilt weten of je genoeg bewogen hebt

Hybride horloge en telefoon

Hybride horloges kenmerken zich vaak door een kleinere, tweede wijzerplaat. Op deze wijzerplaat zie je of je genoeg bewogen hebt. Via de bijbehorende app op je smartphone stel je in hoeveel stappen je op een dag wilt zetten. Wanneer je het horloge om je pols draagt, meet hij automatisch je stappen. Aan de hand van de kleine wijzerplaat zie je precies hoeveel procent je van je vooraf ingestelde doel hebt bereikt. Ben je nog niet op de 100%? Dan weet je dat je nog een extra rondje koffie moet halen voor je collega's of toch nog even de trap moet pakken.

4. Je hoeft je horloge niet op te laden

Hybride horloge

Wat ik persoonlijk een voordeel vind van een hybride horloge is de batterij. Vaak beschikt een hybride horloge over een gewone, niet-oplaadbare knoopcel batterij. Die batterij gaat gemiddeld 6 maanden mee en dien je daarna te vervangen. Dit doe je soms gemakkelijk zelf of bij een juwelier in de buurt. Door de slimme functies gaat de batterij wel sneller leeg dan in een gewoon horloge, maar in tegenstelling tot een smartwatch hoef je een hybride horloge niet iedere nacht aan een oplader te hangen.

Conclusie

Wil je een mooi en slim horloge om je pols, zonder ingewikkelde technologie? Wil je op de hoogte worden gesteld wanneer je een notificatie ontvangt? En wil je daarnaast je bewegingen in de gaten houden? In dat geval is een hybride horloge iets voor jou. Wil je misschien toch liever meer slimme functionaliteiten op je horloge? Lees dan het artikel `5 redenen waarom ik een smartwatch nodig heb'.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen