The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Emmie

De verschillen tussen analoge, hybride en slimme horloges

Je bent op zoek naar iets nieuws voor om je pols. Zoek je een horloge met slimme functies? Of is een mooi sieraad waarmee jij je outfit afmaakt en waarop je de tijd afleest genoeg? In dit artikel ga ik in op de verschillen tussen analoge horloges, hybride horloges en slimme horloges, zodat jij straks goed geïnformeerd een keuze maakt.

Verschillen

Wat is een analoog horloge?

Een analoog horloge heeft geen slimme functies, maar maakt wel je outfit af. Deze horloges gebruik je om de tijd en in sommige gevallen de datum af te lezen. Analoge horloges hebben een klassieke wijzerplaat met wijzers. De meeste horloges hebben een Quartz uurwerk, hierin zit een stukje kwartskristal verwerkt dat samen met de batterijen het horloge aandrijft. Kies voor een horloge met een verwisselbare horlogeband om de stijl van je horloge te veranderen.

Wat is een hybride horloge?

Een hybride horloge zit tussen een analoog horloge en een smartwatch in. Hybride horloges hebben, net zoals analoge horloges, een traditionele wijzerplaat met wijzers. Het grote verschil is dat je via bluetooth een hybride horloge aan je smartphone koppelt. Ontvang je een bericht, word je gebeld of krijg je een notificatie op je telefoon? Dan brengt een hybride horloge je op de hoogte, middels een trilling, lampje of verspringende wijzers. Veel hybrides tellen bovendien je stappen, calorieverbruik en meet je slaap. In de bijbehorende app op je telefoon bekijk je deze gegevens.

Wat is een slim horloge?

Slimme horloges - ook wel smartwatches genoemd - verschillen van analoge of hybride horloges omdat ze een digitaal scherm hebben. Je gebruikt ze als verlengstuk van je smartphone. Zo is het mogelijk om via een slim horloge te bellen en berichten te ontvangen en versturen, of om handige apps als Strava en Spotify te installeren. Ook als je bewust wil werken aan een gezondere levensstijl met meer beweging en gezondere voeding, biedt een slim horloge hulp. Ook sporten behoort tot de mogelijkheden. Deze horloges beschikken bijvoorbeeld over een hartslag- en/of gps sensor. Zo krijg je meer inzicht in je conditie, afstand en snelheid.

Conclusie

Blijf je trouw aan een traditioneel horloge en is de tijd aflezen voor jou genoeg? Kies dan voor een mooi analoog horloge om je pols mee te sieren. Wil je een klassiek horloge zonder digitaal scherm, maar wel tot op zekere hoogte smartphone connectiviteit? Dan is een hybride horloge een goede keus. Kies voor een smartwatch wanneer je op zoek bent naar horloge dat je gebruikt als verlengstuk van je smartphone, voor inzicht in je dagelijkse beweging en/of sportprestaties.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen