The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jonna

Wat zijn hybride horloges en wat kan je ermee?

De term hybride komt steeds vaker voorbij. Denk maar aan hybride auto's of hybride fietsen. Zoals we al eerder zagen met de komst van smartwatches en hybride horloges, gaan ook wearables met de tijd mee. Maar wat zijn dat nou eigenlijk, hybride horloges? En is dat nou ook iets voor jou? In dit artikel lees je wat een hybride horloge is en wat je ermee kan.

Wat is een hybride horloge?

Hybride horloges

Een hybride horloge is een analoog horloge met slimme functies. Achter het traditionele uiterlijk van hybride horloges zitten allerlei handige functionaliteiten verscholen. Denk hierbij aan het bijhouden van activiteiten zoals stappen en slaapritme, of het aantonen van berichten en telefoontjes. Kun je hybride horloges dan helemaal niet herkennen? Jawel. Als je je best doet tenminste. Vaak hebben hybride horloges, naast de normale wijzerplaat, een extra wijzerplaat. Op dit kleine klokje zie je bijvoorbeeld hoeveel stappen je gelopen hebt.

Functionaliteiten

Functies hybride horloges

Er zit dus vanalles verscholen achter de mooie designs van hybride horloges. Zo wordt je op een slimme wijze op de hoogte gebracht van een inkomende oproep of bericht. Het horloge geeft een trilling of de wijzers springen naar een bepaald cijfer dat jij vooraf hebt ingesteld bij de betreffende contactpersoon. Ook weet jij dankzij de kleine wijzerplaat hoeveel stappen je op een dag gezet hebt. Hoeveel calorieën je verbruikt hebt, houd je bij op de bijbehorende app. Vind je het maken van foto's soms maar onhandig vanaf je telefoon? Op sommige hybride horloges geef je met 1 druk op de knop aan dat je smartphone een foto maakt. Ook speel je op verschillende hybride horloges de muziek van je smartphone af.

Design & brein

Hybride horloge op pols

Twijfel je dus tussen een smartwatch of een 'ouderwets' horloge? Een hybride horloge biedt jou het beste van deze 2 werelden. Aan de ene kant hebben hybride horloges vaak een stijlvolle look, die je ook ziet bij traditionele horloges. Aan de andere kant hebben hybride horloges het brein van smartwatches. Een hybride horloge is dus geschikt voor mensen die meer dan alleen de tijd van hun pols willen aflezen, en die tegelijkertijd houden van de stijlvolle ontwerpen van traditionele horloges. Eerlijk is eerlijk, smartwatches hebben net wat meer mogelijkheden, maar deze dien je dan ook vaker aan de oplader te hangen. Hybride horloges hebben meestal een batterij die tot 6 maanden lang meegaat.

Conclusie

Het is niet voor niks dat hybride horloges steeds vaker voorbij komen. Ze hebben verschillende slimme mogelijkheden, maar blijven toch trouw aan het traditionele design. Toch is de keuze voor een traditioneel horloge, smartwatch of hybride horloge afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Hybride horloges dragen in ieder geval bij aan de ontwikkelingen van draagbare technologieën binnen de wereld van de modeaccessoires.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen