The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Daan

Wat is Athom Homey en wat kan je ermee?

De Athom Homey is een geavanceerde smart home hub die allerlei slimme apparaten van verschillende merken met elkaar laat samenwerken. Dat betekent dat je met Homey enorm veel producten vanuit één app aanstuurt. In dit artikel vertellen we je meer over Homey en wat jij ermee kunt.

Slimme apparaten koppelen

Homey apparaten koppelen

Homey koppelt slimme apparaten aan elkaar. Geschikte apparaten hebben het label ‘Talks with Homey’. Je kiest uit meer dan 50.000 apparaten van meer dan 1000 verschillende merken. Als je een product koppelt, werkt deze samen met andere slimme apparatuur in huis. Zo automatiseer je allerlei processen. Dat is niet alleen gemakkelijk, maar zorgt ook voor minder energiekosten en meer veiligheid. Omdat Homey verschillende draadloze communicatietechnieken gebruikt, koppel je meer verschillende apparaten dan mogelijk is met andere smart home hubs.

Flows instellen

Flows instellen

Na het koppelen van apparaten aan de Homey app, stel je in hoe ze met elkaar samenwerken. Dit doe je met Flows, wat te vergelijken is met IFTTT. Je stelt in dat een bepaalde gebeurtenis een andere actie in gang zet. Bijvoorbeeld: als jouw deursensor reageert omdat je thuiskomt, dan gaat de slimme verlichting aan. Voeg hier een 'kaart' aan toe om voorwaarde in te stellen dat de Flow alleen in het donker actief is. Zo zijn er oneindig veel mogelijkheden.

Stembediening via ander platform

Stembediening via ander platform

De Athom Homey heeft geen ingebouwde microfoon. In eerste instantie is het dus niet mogelijk om spraakcommando’s te gebruiken. Toch is het mogelijk om alle Flows met je stem in te schakelen. Dit doe je door jouw Homey aan Google Home of Alexa te koppelen. Hoewel dit ook met alleen je telefoon kan, is het makkelijker om een slimme speaker te gebruiken. Een Google Nest Mini of Google Nest Hub is geschikt, maar ook speakers van Sonos hebben deze mogelijkheid.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen