The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat is een condensatiedroogkast?

Een condensatiedroogkast vangt het vocht tijdens het drogen op in een condensreservoir. De meeste condensatiedroogkasten sluit je ook aan op de waterafvoer. Het vocht spoelt dan via een slang weg. Houd er wel rekening mee dat een condensatiedroogkast niet energiezuinig is met energieklasse B.

Werking condensatiedroogkast

Een condensatiedroogkast werkt met een verwarmingselement dat heet wordt. Door de hoge temperatuur droogt je wasgoed snel. Dit betekent dat de droogkast veel energie verbruikt en je kleding sneller krimpt of slijt. Het vocht uit je wasgoed komt in een condensbak die je tijdig moet legen. Heb je een waterafvoer en wil je het vocht automatisch wegspoelen? Neem dan een condensatiedroogkast die je op de afvoer aansluit. Zit er geen condensafvoerslang bij, koop dan nog apart een slang.

Voordelen condensatiedroogkast

  • Gemiddelde aankoopprijs.
  • Wasgoed is sneller droog.
  • Afvoer via reservoir of waterafvoer.

Nadelen condensatiedroogkast

  • Hoge energiekosten
  • Minder goed voor je wasgoed.
  • Minder goed voor het milieu.

Goede condensatiedroogkast

Zoek je een condensatiedroogkast, let dan op de bouwkwaliteit. Heeft een condensatiedroogkast minimaal bouwkwaliteit middenklasse, dan gaat deze over het algemeen langer mee dan een basisklasse model. Let er bijvoorbeeld op dat de droogkast een rvs trommel heeft, waardoor de trommel niet roest. Met een vochtigheidssensor stopt de droogkast automatisch als je kleding droog genoeg is.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen