The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat is een condensatiedroogkast?

Een condensatiedroogkast droogt je was relatief snel door de hoge droogtemperatuur. Je was is hierdoor sneller droog. Een nadeel is wel dat een condensatiedroogkast veel energie verbruikt. Dit komt doordat de droogkast met een warmte-element droogt. Je leest hier wat een condensatiedroogkast is en hoe deze werkt.

Nadelen condensatiedroogkast

Condensatiedroogkast: energieverbruik
  • Hoge energiekosten.
  • Je was slijt sneller.
  • Minder goed voor het milieu.

Voordelen condensatiedroogkast

Condensatiedroogkast: snel
  • Je was is sneller droog.
  • Goedkoper in de aanschaf.
  • Afvoer via reservoir of waterafvoer.

Hoe werkt een condensatiedroogkast

Condensafvoerslang droogkast

Een condensatiedroogkast werkt met een verwarmingselement dat heet wordt. Door de hoge temperatuur droogt je wasgoed snel. Dit betekent dat de droogkast veel energie verbruikt en je kleding sneller krimpt of slijt. Het vocht uit je wasgoed komt in een condensbak die je tijdig moet legen. Heb je een waterafvoer en wil je het vocht automatisch wegspoelen? Neem dan een condensatiedroogkast die je op de afvoer aansluit. Zit er geen condensafvoerslang bij, koop dan nog apart een slang.

Goede condensatiedroogkast

Trommel droogkast

Zoek je een condensatiedroogkast, let dan op de bouwkwaliteit. Heeft een condensatiedroogkast minimaal bouwkwaliteit middenklasse, dan gaat deze over het algemeen langer mee dan een basisklasse model. Let er bijvoorbeeld op dat de droogkast een rvs trommel heeft, waardoor de trommel niet roest. Met een vochtigheidssensor stopt de droogkast automatisch als je kleding droog genoeg is.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 6.834 beoordelingen