The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat is een warmtepomp droogkast?

Een warmtepomp droogkast is de meest energiezuinige droogkast die er is. Deze droogkast werkt met een pomp en een koelmiddel, waardoor er geen hitte-element nodig is. Afhankelijk van het vulgewicht bespaar je met een A+++ warmtepomp droogkast jaarlijks zo'n € 75,- energiekosten. Ook blijft je kleding langer mooi door de lage droogtemperatuur.

Hoe werkt een warmtepomp droogkast

Een warmtepomp droogkast werkt niet met een verwarmingselement, maar met een warmtepomp en een koelmiddel. De pomp zet het koelmiddel van gasvorm om naar vloeibare vorm. De warmte die hierbij vrijkomt, verwarmt de luchtstroom naar de trommel. Tijdens het drogen komt er vochtige lucht vrij uit je wasgoed. Het koelmiddel koelt deze lucht, waardoor er condens in het reservoir komt. De droge lucht verwarmt de pomp opnieuw. Door de lucht te hergebruiken is er veel minder energie nodig.

Condensafvoer

Tijdens het drogen komt het vocht uit je kleding in een condensbak. Deze moet je regelmatig legen. Heb je een waterafvoer? Sluit de warmtepomp droogkast dan aan met een condensafvoerslang. Hierdoor hoef je het condensreservoir niet meer te legen. Let er wel op dat de warmtepomp droogkast een aansluiting heeft voor een slang. Heeft de droogkast wel een aansluiting, maar zit er geen slang bij, dan moet je zelf een slang bestellen.

Voordelen warmtepomp droogkast

  • Beter voor het milieu.
  • Beter voor je energierekening.
  • Je kleding blijft langer mooi door de lage temperatuur.
  • Afvoer via reservoir of waterafvoer.

Nadelen warmtepomp droogkast

  • Langere droogtijd door de lage temperatuur.
  • Wat duurder in de aanschaf.

Afweging

Een warmtepomp droogkast is relatief duurder en doet wat langer over het drogen, maar verbruikt jaarlijks gemiddeld € 75,- minder energiekosten dan een condensatie droogkast. Denk je graag aan het milieu en wil je dat je kleding langer meegaat, koop dan een A++ of A+++ warmtepomp droogkast.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.563 beoordelingen