The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Caitlin

Wat zijn de verschillende vershoudzones van een koelkast?

Er zijn 3 verschillende soorten vershoudzones bij koelkasten: een 0-gradenzone, een vershoudzone met een instelbare temperatuur en een vershoudzone met instelbare luchtvochtigheid. De 0-gradenzone is meer geschikt voor vlees en vis en de instelbare luchtvochtigheid voor groente en fruit.

0-gradenzone

0-gradenzone vershoudzone

Een 0-gradenzone is zoals de naam al zegt een vershoudlade waar het altijd 0 graden is. Door de lage temperatuur blijven vlees, vis en groente 2 tot 3 keer zo lang vers als in een vershoudzone. Vitamines blijven langer bewaard en in de kou hebben bacteriën minder snel de kans om zich te vermenigvuldigen. Zo voorkom je dat je aan het eind van de week je ongebruikte etenswaar weggooit.

Instelbare temperatuur

Instelbare temperatuur vershoudzone

Voor groente en fruit wil je idealiter een net iets hogere temperatuur dan 0 graden. Wanneer je een vershoudzone hebt waar je de temperatuur van kan aanpassen, is de la eenvoudig aan te passen naar wat er op dat moment inligt. Heb je veel vlees en vis, dan zet je de temperatuur lager, zo rond de 0 graden. Heb je groente en fruit, dan zet je de temperatuur rond de 2 graden.

Instelbare luchtvochtigheid

Instelbare luchtvochtigheid vershoudzone

Bij een vershoudlade met instelbare luchtvochtigheid pas je eenvoudig het vochtigheidsniveau in de zone aan. Dit zorgt ervoor dat fruit en groente langer vers blijven. Groente heeft meestal meer luchtvochtigheid nodig dan fruit. Paprika’s en andere groentes blijven knapperig en gaan niet snel rimpelen. Ook kaas en vlees hebben een langere houdbaarheid en behouden meer smaak.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 14.237 beoordelingen