The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Alex

Welke opzetborstel heb ik nodig voor mijn tandenborstel?

Een elektrische tandennborstel blijft alleen grondig poetsen als je de opzetborstel op tijd vervangt. Opzetborstels zijn er in verschillende soorten en maten. De meeste mensen kopen steeds dezelfde, maar als je slim bent kies je een opzetborstel waar jouw gebit écht behoefte aan heeft. Ik leg het je uit.

Extra tandplak verwijderen

Oral-B CrossAction en Philips Sonicare PlaqueDefense opzetborstels

Als je tandplak niet op tijd wegpoetst, kan het verkalken tot tandsteen. Het is dus zaak dat je niet alleen op tijd tandplak weghaalt, maar ook op die plekjes waar je niet gelijk goed bij komt. Je gebruikt hier het beste opzetborstels voor met dicht op elkaar geplaatste, of extra lange borstelharen. Zo haal je namelijk met dezelfde beweging nét even wat meer tandplak weg achter je kiezen of op de tandvleesrand.

Voor gevoelige tanden

Oral-B Sensi UltraThin en Philips Sonicare Sensitive opzetborstels

Als tandbeen bloot komt te liggen, bijvoorbeeld door terugtrekkend tandvlees, kan dit een pijnscheut veroorzaken. Dit is precies wat we verstaan onder gevoelige tanden. Je wapent je hier tegen door extra grondig te poetsen. Maar als je gevoelige tanden hebt, kan dit best pijnlijk zijn. Je maakt het poetsen wat comfortabeler door te kiezen voor een opzetborstel met extra zachte borstelharen. Zo reinig je wel grondig, maar voelt het een stuk fijner aan.

Voor wittere tanden

Oral-B 3D White en Philips Sonicare DiamondClean opzetborstels

Hoe vaker je een kopje koffie of glaasje rode wijn drinkt, hoe sneller je tanden gaan verkleuren. De zuren in deze dranken tasten niet alleen het tandglazuur aan, maar laten een aanslag op je tanden achter. Je verwijdert deze aanslag door te poetsen met een whitening opzetborstel. Deze heeft extra veel, dicht op elkaar geplaatste, borstelharen of beschikken over een polijstcup die op een milde manier de aanslag van je tanden schraapt.

Tegen ontstoken tandvlees

Philips Sonicare InterCare, Oral-B Floss Action en Philips Sonicare GumHealth opzetborstels

Als bacteriën achterblijven tussen je tanden of op de tandvleesrand, dan kan je tandvlees gaan irriteren en zelfs ontsteken. Je tandvlees gaat bloeden en voelt pijnlijk aan. Interdentale opzetborstels helpen je tandvlees genezen, omdat ze ook tussen je tanden en kiezen reinigen. Dit is vaak een broedplaats van bacteriën en daarmee de grootste oorzaak van ontstoken tandvlees.

Voor melktanden

Oral-B Stages en Philips Sonicare for Kids opzetborstels

Kwetsbare kindergebitjes poets je niet met krachtige opzetborstels voor volwassenen, maar met kinderopzetborstels. Deze hebben namelijk zachtere borstelharen en zo poetsen kinderen nooit te hard over tanden of tandvlees. Op deze manier wennen kinderen langzaam maar zeker aan de intensiteit van elektrisch poetsen. Leuk detail: kinderopzetborstels komen in leuke uitvoeringen, zoals K3, Frozen of Star Wars.

Tegen slechte adem

Philips Sonicare tongschraper

Je tong is een bron van bacteriën die voornamelijk een slechte adem veroorzaken. En toch vergeet je je tong vaak bij het poetsen van je tanden. Zonde dus. Met een tongschraper maak je je tong op zowel een grondige als comfortabele manier schoon. Het grootste voordeel wat dit oplevert: een schone, frisse adem.

Voor beugels

Als je een beugel draagt, is het extra belangrijk dat je je tanden goed schoon houdt. Met opzetborstels voor beugels reinig je ook gemakkelijk achter beugeldraadjes. Hoe schoner je deze zones houdt, hoe minder snel bacteriën zich hier gaan nestelen.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.555 beoordelingen