The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Gaby

Hoe kies je een opzetborstel die bij jouw gebit past?

Een elektrische tandenborstel blijft alleen grondig poetsen als je de opzetborstel op tijd vervangt. Opzetborstels zijn er in verschillende soorten en maten. De meeste mensen kopen steeds dezelfde, maar als je slim bent kies je een opzetborstel waar jouw gebit écht behoefte aan heeft. Wij leggen het je uit.

Opzetborstel kiezen

Oral-b, Silk'n en Philips opzetborstels

Om de beste opzetborstel voor jou te kiezen, is het belangrijk dat je jezelf een aantal vragen stelt:

  • Wil je alleen tandplak verwijderen of juist extra grondig reinigen?
  • Heb je last van gevoelige tanden of ontstoken tandvlees?
  • Wil je wittere tanden?
  • Wil je jouw tong poetsen?
  • Heb je een beugel of een melkgebit?

Wil je alleen tandplak verwijderen of juist extra grondig reinigen?

Tandplak verwijderen Philips en Oral-b

Tandplak verwijderen

Het doel van je tanden poetsen is om tandplak te verwijderen. Poets je tandplak niet op tijd weg, dan verkalkt het tot tandsteen. Als je geen last hebt van bloedend tandvlees of gevoelige tanden heb je geen speciale opzetborstel nodig. Alle opzetborstels uit ons assortiment zijn namelijk geschikt om tandplak te verwijderen.

Opzetborstels voor grondige reiniging

Extra grondig reinigen

Na een goed feestje of een etentje in een heerlijk knoflookrestaurant wil je jouw gebit waarschijnlijk extra grondig reinigen. Ook is een grondige reiniging handig als je vaak gaatjes of last van tandsteen hebt. Grondig reinigen doe je met een opzetborstel met extra lange borstelharen. Zo reinig je tot diep tussen de tanden en bereik je ook de moeilijk bereikbare plekken.

Heb je last van gevoelige tanden of ontstoken tandvlees?

Oral-b Ultra sensi en Philips Gum Care

Gevoelige tanden

Als tandbeen bloot komt te liggen, bijvoorbeeld door terugtrekkend tandvlees, kan dit een pijnscheut veroorzaken. Dit is precies wat we verstaan onder gevoelige tanden. Je voorkomt pijnlijk tandvlees en gevoelige tanden door jouw tandplak grondig weg te poetsen. Maar als je gevoelige tanden hebt, voelt poetsen vaak niet prettig. Je maakt het poetsen wat comfortabeler met een opzetborstel met extra zachte borstelharen. Zo reinig je wel grondig, maar voelt het een stuk fijner aan.

Opzetborstels met lange borstel haren

Ontstoken tandvlees

Als je last hebt van ontstoken tandvlees is het niet alleen belangrijk dat je poetst met de juiste opzetborstel, maar ook goed tussen je tanden flost. Ontstoken tandvlees ontstaat namelijk als er bacteriën achterblijven tussen je tanden of rond de tandvleesrand. Ontstoken tandvlees bloedt tijdens het poetsen en voelt pijnlijk aan. Opzetborstels met extra lange en zachte borstelharen helpen je tandvlees genezen, omdat ze ook tussen je tanden en kiezen reinigen.

Wil je wittere tanden?

Whitening opzetborstels

Hoe vaker je een kopje koffie of glaasje rode wijn drinkt, hoe sneller je tanden verkleuren. De zuren in deze dranken tasten niet alleen het tandglazuur aan, maar laten ook een aanslag op je tanden achter. Je verwijdert deze aanslag als je poetst met een opzetborstel voor wittere tanden. Deze opzetborstels beschikken over extra veel, dicht op elkaar geplaatste borstelharen of hebben over een polijstcup die op een milde manier de aanslag van je tanden schraapt.

Tong

Tongschraper

Je tong is een bron van bacteriën die voornamelijk een slechte adem veroorzaken. En toch vergeet je je tong vaak bij het poetsen van je tanden. Zonde dus. Met een tongschraper maak je je tong op zowel een grondige als comfortabele manier schoon. Opzetborstels die geschikt zijn om je tong te reinigen, zijn niet bedoeld om je tanden mee te poetsen.

Heb je een beugel of een melkgebit?

Opzetborstels voor beugels

Beugels

Als je een beugel draagt, is het extra belangrijk dat je je tanden goed schoon houdt. Met opzetborstels voor beugels reinig je ook gemakkelijk achter beugeldraadjes. Hoe schoner je deze zones houdt, hoe minder snel bacteriën zich hier gaan nestelen.

Opzetborstels voor kinderen

Melkgebit

Een kwetsbare kindergebit poets je niet met krachtige opzetborstels voor volwassenen, maar met een opzetborstel voor het melkgebit. Deze hebben namelijk zachte borstelharen zodat kinderen nooit te hard over hun tanden of tandvlees poetsen. Op deze manier wennen kinderen langzaam aan de intensiteit van elektrisch poetsen. Leuk detail: opzetborstels voor kinderen komen in leuke uitvoeringen, zoals Sparkly, Frozen en Star Wars.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen