The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jos

Welke studenten laptop is het beste voor jou?

Als student mag een laptop niet ontbreken aan je arsenaal om je tentamens en scriptie te tackelen. Maar waar moet een laptop voor jou aan voldoen? Wil je met specifieke software werken of moet hij juist makkelijk zijn om mee te nemen in je tas? Hier vind je advies over welke laptop jij voor je studie nodig hebt.

Verslagen typen en aantekeningen maken

Als student wil je graag tijd over houden voor dingen naast studeren. Kies daarom bij een Windows laptop met een SSD en minimaal een Intel Core i3 processor als je hem gebruikt voor niet al te zware taken, zoals verslagen typen en presentaties maken. Of kies een Chromebook als je enkel verslagen typt en presentatie in elkaar zet. Daar zijn deze laptops snel genoeg voor: zo'n laptop start in 15 seconden op en heeft genoeg rekenkracht om te multitasken. Kies voor een 2-in-1 laptop als je een touchscreen handig vindt. Zo maak je aantekeningen en teken je ideeën uit met een touch pen op het scherm.

Grafisch ontwerp en fotobewerking

Volg je een grafische opleiding, dan moet jouw laptop krachtig genoeg zijn om zware programma's te draaien. Fijn als je werkt met bijvoorbeeld Photoshop of InDesign en tegelijkertijd je internetbrowser en Spotify open hebt staan. Daarom raden wij een laptop met minimaal een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor aan. Kies voor een Full HD beeldscherm of hoger, zodat je in hoge resolutie aan je grafische projecten werkt.

Videobewerking en 3D toepassingen

Voor het echte zware werk kies je voor een Intel Core i7 of AMD Ryzen 7 processor. Hiermee hoef je niet bang te zijn dat je laptop snel langzaam wordt en ga je probleemloos aan de slag met videobewerking en zware berekeningen. Heb jij je laptop nodig voor bijvoorbeeld 3D rendering en CAD toepassingen, kies dan voor een dedicated videokaart. Kun je ook nog een potje gamen na het studeren.

Makkelijk mee te nemen

Als je elke dag van huis naar de collegezaal naar de bibliotheek zoeft, wil je geen grote, zware laptop meenemen. Kies daarom voor een laptop van maximaal 15 inch, zodat hij makkelijk in je tas past. Tegenwoordig zijn veel laptops al dunner en lichter dan een paar jaar geleden, maar toch raden wij aan om voor een laptop te gaan die lichter is dan 2 kg. Zo voorkom je dat je je een ongeluk tilt en neem je jouw laptop overal zonder problemen mee naartoe.

Niet meer op zoek naar een stopcontact

Als je jouw laptop overal gebruikt is er niets zo vervelend als de melding dat de accu van je laptop leeg is. Dan ben je afhankelijk van een stopcontact dat maar in de buurt moet zijn. En heb je eigenlijk je oplader wel meegenomen? Om dergelijke situaties te voorkomen, kies je als student het beste een laptop uit met een batterijduur van minimaal 8 uur. Op die manier hoef je niet halverwege je college op zoek naar een stopcontact. Scheelt jou weer een hoop kopzorgen en eventueel een retourtje naar huis om je oplader op te halen.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.528 beoordelingen