Written by Jimmy

4 manieren waarop mijn Apple MacBook samenwerkt met mijn Apple TV

Met Apple TV stream ik niet alleen vanaf mijn iPhone naar mijn TV, maar ook vanaf mijn MacBook. Dit doe ik allemaal met Apple Airplay, wat standaard op mijn MacBook te vinden is. In dit artikel geef je ik je een aantal handige manieren hoe je je MacBook met je Apple TV gebruikt.

Wat heb ik nodig?

Om er zeker van te zijn dat alle manieren in deze lijst werken, zorg ik ervoor dat ik een aantal dingen tot mijn beschikking heb.

  • Apple TV met de laatste updates
  • Apple MacBook
  • MacOS Sierra met de laatste updates
  • Een TV
  • Mijn Apple TV en Macbook op hetzelfde wifi netwerk

1. Foto's en video's kijken

Apple MacBook foto's en video's bekijken op Apple TV

Soms wil ik mijn vakantiefoto's of een ietwat beschamend filmpje van het familieweekend op het grote scherm in mijn woonkamer bekijken. Met Apple TV stuur ik eenvoudig een vooraf gemaakt album uit de Foto's app naar mijn televisie. Ik open de eerste foto uit het album en klik vervolgens op de deel knop rechtsboven in het venster. Daar selecteer ik Airplay en mijn Apple TV. Vervolgens verschijnt mijn foto en video op het grote scherm en heb ik via mijn Macbook zelf in de hand wat ik op mijn TV voorbij laat komen.

2. Netflix of YouTube kijken

Netflix of YouTube op Apple TV

Natuurlijk kijk ik ook wel eens een serie op Netflix of juist een handige tutorial video op mijn Macbook. Gelukkig maken beide websites het erg makkelijk om video's naar mijn Apple TV te streamen. Om mijn favoriete serie vanaf mijn Macbook op mijn TV te kijken open ik een aflevering. Vervolgens klik ik rechtsonder in de hoek op het Airplay icoon en selecteer ik mijn Apple TV in de lijst. Tijd om die spannende seizoensfinale te kijken.

3. Muziek streamen

iTunes streamen van Apple Macbook naar Apple TV

De 7.1 surround sound geluidsset aan mijn TV kan een stuk harder dan de speaker van mijn Macbook. Daarom speel ik mijn iTunes bibliotheek wel eens af via Apple TV. Ik open iTunes en klik linksboven in de hoek op het deel icoontje naast de volumebalk. Apple TV verschijnt vervolgens in de lijst zodat ik deze kan selecteren. iTunes verschijnt daarna via Apple TV op mijn televisie. De muziek die ik vervolgens selecteer, wordt afgespeeld via de geluidsset bij mijn TV.

4. Mijn complete beeldscherm spiegelen

Apple MacBook beeldscherm spiegelen op Apple TV

Om meerdere schermen tegelijk op mijn televisie weer te geven, deel ik mijn Macbook beeldscherm met mijn Apple TV. Rechtsboven in de hoek van mijn beeldscherm klik ik op het Airplay icoon. Ik kies voor Apple TV en enkele seconden later is mijn Macbook scherm zichtbaar op mijn tv. Afhankelijk van mijn internetsnelheid kan er wat vertraging op zitten, waardoor het niet ideaal is om video's of spelletjes op deze manier te weergeven. Het is echter wel een fijne manier voor het weergeven van websites en documenten op een groter scherm.

Jimmy
Article by:
Jimmy Apple specialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Customer rating: 9.3 / 10 - 9,063 reviews