The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door David

5 redenen om een nieuwe laptop te kopen

Start je oude laptop langzaam op, vind je hem te dik en te zwaar en moet je na een uurtje of 3 alweer op zoek naar je oplader omdat de batterij leeg is? Dan is het hoog tijd om een vervanger voor je oude laptop te zoeken. Want een spiksplinternieuwe laptop brengt veel voordelen met zich mee. Op deze pagina vind je 5 redenen om een nieuwe laptop te kopen.

In het kort

  1. Nieuwe laptops zijn compacter en lichter
  2. Nieuwe laptops zijn sneller en stiller
  3. Nieuwe laptops hebben een langere batterijduur
  4. Nieuwe laptops zijn gebruiksvriendelijker
  5. Kies voor een 2-in-1 laptop: het beste van 2 werelden

1. Nieuwe laptops zijn compacter en lichter

Laptops zijn een stuk dunner en lichter dan bijvoorbeeld laptops van zo'n 5 jaar geleden. Ook de randen om het scherm zijn door de jaren heen flink dunner geworden. Daardoor heb je nu relatief meer schermruimte dan voorheen.

2. Nieuwe laptops zijn sneller en stiller

Een Solid State Drive, kortweg een SSD, is tegenwoordig het standaard type opslag voor laptops. Niet alleen bevat een SSD geen bewegende onderdelen, waardoor nieuwe laptops minder geluid maken, bovenal is een SSD veel sneller dan de traditionele harde schijf. Zet je een laptop met SSD aan, dan ben je binnen 15 seconden klaar om aan de slag te gaan. Heeft jouw oude laptop enkel een HDD en schaf je er een met SSD aan, dan is het verschil als dag en nacht.

3. Nieuwe laptops hebben een langere batterijduur

Niet alleen qua opslag en schermgrootte ontwikkelen laptops zich, want ook de batterijtechnologie staat niet stil. Zo gaat een nieuwe laptop gemiddeld al snel een hele werkdag mee zonder dat je tussentijds hoeft op te laden. Een stopcontact is natuurlijk niet overal voorhanden, maar bij nieuwe laptops hoef je je daarover geen zorgen te maken. De oplader mag in het vervolg thuisblijven.

4. Nieuwe laptops zijn gebruiksvriendelijker

Inloggen met een wachtwoord is in 2018 niet meer nodig. Veel laptops zijn tegenwoordig uitgerust met een vingerafdrukscanner. Hiermee log je snel, makkelijk én veilig in, want alleen jouw vingerafdruk ontgrendelt de laptop. Een nieuwe laptop met RealSense of infrarood camera laat je daarnaast inloggen op basis van gezichtsherkenning. En vergeet Windows Ink niet, waardoor je jouw laptop als digitaal kladblok gebruikt in combinatie met een touchpen.

5. Kies voor een 2-in-1 laptop: het beste van 2 werelden

Tegenwoordig hoef je een laptop niet alleen met het toetsenbord en de touchpad te bedienen. 2-in-1 laptops hebben namelijk een touchscreen, waardoor je net als op je smartphone of tablet eenvoudig door websites of applicaties swipet. Het toetsenbord draai je achter het scherm of koppel je los, waardoor een 2-in-1 net een grote tablet is. Een aanrader als je thuis of onderweg veel met je laptop op schoot werkt en graag een touchscreen bedient.

David
Artikel van:
David Laptopspecialist

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.028 beoordelingen