The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Wat is een smartphone babyfoon en wat heb je eraan?

Overweeg je een smartphone babyfoon of wifi babyfoon te kopen? Terecht! Er komen namelijk steeds meer smartphone babyfoons op de markt met diverse extra functies. Maar wat kunnen ze nou eigenlijk écht? En werkt het als een goede vervanger voor de standaard babyfoon? In dit artikel leggen we je uit wat je van een smartphone babyfoon mag verwachten.

Camera & de app

Camera & app smartphone babyfoons

Een smartphone babyfoon bestaat eigenlijk alleen uit een camera. Deze plaats je in de babykamer, ongeveer een meter vanaf het ledikant. Alle smartphone babyfoons hebben een app die je installeert op je smartphone of op je tablet. Zo tover je jouw smartphone om tot ouderunit waar je jouw kleintje op bewondert. Er bestaat ook zoiets als een babyfoon app. Met behulp van de geinstalleerde app op 2 smartphones, houd je je baby in de gaten. De ene smartphone gebruik je dan als babyunit in de slaapkamer en de andere smartphone is de ouderunit waarop je de baby in de gaten houdt. Een nadeel hiervan is dat je je smartphone niet kunt gebruiken als je hem als babyunit gebruikt. Ook is de werking van een babyfoon app afhankelijk van het bereik in huis.

Onbeperkt bereik

Onbeperkt bereik babyfoons

Het grote voordeel van een smartphone babyfoon is natuurlijk dat je overal ter wereld je baby bekijkt. Zolang je een goede draadloze internetverbinding hebt, zit het met het bereik wel snor. Ben je niet thuis en wil je toch je kleintje zien? Op een 3G of 4G netwerk doen deze apps het ook gewoon buitenshuis. Mocht jouw wifi signaal in huis niet heel sterk zijn, schaf dan een wifi repeater aan. Die versterkt het wifi signaal in huis waardoor je altijd goed bereik hebt.

Opa en oma kijken even mee

Veel apps van smartphone babyfoons laten meerdere gebruikers toe. Die eerste geluidjes hoeven die hippe opa en oma dus niet te missen. Ze loggen gewoon in op de app en zien én horen hun kleinzoon of kleindochter lekker brabbelen. Ook voor familie in het buitenland is een smartphone babyfoon een uitkomst.

Complete babyfoon

Smartphone babyfoons zijn vaak heel compleet. Ze beschikken over slaapliedjes, nachtlampjes, een terugspreekfunctie en meten de temperatuur in de babykamer. Je bedient al deze extra functies gewoon via de app. Steeds meer camera's kun je tegenwoordig op afstand bewegen. Handig wanneer jouw uk veel beweegt in zijn of haar ledikant.

Geen bijkomende kosten, wel veel opladen

Geen bijkomende kosten smartphone babyfoon

Maak je geen zorgen over je telefoonrekening. Een smartphone babyfoon heeft geen bijkomende kosten. Zolang je verbonden bent met je wifi netwerk, 3G of 4G betaal je alleen voor je normale telefoon- en internetkosten. Let alleen wel op dat je niet over je internetbundel heen gaat wanneer je verbonden bent via 3G of 4G. Omdat je jouw smartphone meer gebruikt, raakt de batterij ook sneller leeg. Zorg daarom dat je altijd een lader of een powerbank bij je hebt. Zo houd je te aller tijden je baby in de gaten en kom je niet voor verrassingen te staan.

Leg mooie momenten vast

Mooie momenten vastleggen met een smartphone babyfoon

Ligt je kleintje lief te brabbelen in het ledikantje? Dan wil je dat vastleggen. Maar wanneer jij eindelijk de fotocamera gereed hebt, is het brabbelen overgegaan in een huilbui. Jammer. Met een smartphone babyfoon leg je dit leuke moment wél vast. Via de app maak je foto's en video's van de mooie momenten met je kind. Ook bestaan er camera's die bijzondere momenten herkennen en dit automatisch opnemen.

Goede vervanger van de standaard babyfoon?

De smartphone babyfoon is een goede vervanger van de standaard babyfoon als je een snel en goed werkend wifi netwerk hebt. Smartphone babyfoons zijn vaak net zo compleet als beeldbabyfoons. Ze hebben zelfs nog een aantal extra functies die andere babyfoons niet hebben. Zoals het onbeperkte bereik en de mogelijkheid om foto's en video's te maken. Ben je overtuigd van het voordeel van een smartphone babyfoon? Kijk dan bij ons volledige overzicht smartphone babyfoons.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen