The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Thomas

Op welke temperatuur moet ik mijn diepvriezer instellen?

Het is belangrijk om je diepvriezer op de juiste temperatuur in te stellen. Je verspilt energie wanneer de temperatuur te laag is ingesteld. Wanneer de temperatuur te hoog is ingesteld, zijn je producten minder lang houdbaar. Op deze pagina lees je de ideale temperatuur van je diepvries.

Ideale temperatuur

Temperatuur diepvriezers

De beste temperatuur om de thermostaat van je diepvriezer op in te stellen is -18 °C. Het is vaak mogelijk om de thermostaat op een nog lagere temperatuur in te stellen, maar dit is overbodig. Een lagere temperatuur dan -18 °C zorgt er namelijk niet voor dat je producten langer houdbaar blijven. Alle diepvriezers zijn voorzien van een aantal sterren die aanduiden vanaf welke temperatuur het apparaat kan vriezen. De diepvriezers uit ons assortiment zijn allemaal voorzien van een ****-aanduiding. Dit houdt in dat ze kunnen invriezen met een temperatuur van -18 °C of kouder.

Thermometer

Thermometer diepvriezers

De temperatuur is doorgaans op het display van je diepvriezer af te lezen. Heeft je diepvriezer geen display? Meet de temperatuur dan zelf door een thermometer enkele uren tussen de producten te plaatsen. Hiermee meet je de daadwerkelijke temperatuur van de producten in je diepvries. De luchttemperatuur is namelijk een stuk hoger dan de daadwerkelijke temperatuur.

Energie besparen

Energie besparen diepvriezers

Wanneer je je diepvriezer bewust gebruikt, bespaar je energiekosten. Hieronder geef ik je een aantal tips om het energieverbruik van je diepvriezer te beperken:

  • Zet je diepvriezer niet naast een warmtebron. Hierdoor moet hij harder werken om je etenswaren in te vriezen.
  • Zorg voor voldoende afstand ten opzichte van de muur aan de achterkant zodat de warmte afgevoerd kan worden.
  • Laat de deur niet onnodig open zodat het apparaat op de juiste temperatuur blijft.
  • Laat warme producten eerst afkoelen voordat je ze in je diepvriezer plaatst. Maak de ventilatieopeningen aan de achterkant van je diepvriezer geregeld stofvrij met een zachte borstel.
  • Ontdooi je diepvriezer geregeld. Een rijplaag van 2 millimeter verhoogt het energieverbruik met wel 10%.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.736 beoordelingen