The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Gaby

Hoe kies je een epilator?

Met een epilator verwijder je ongewenste haartjes van je lichaam. Je verwijdert ze vanaf de wortel, waardoor je lang geniet van een gladde huid. Epilatoren komen met verschillende opzetstukken, speciaal voor bijvoorbeeld je gezicht of bikinilijn. Wij leggen de verschillen uit, zodat jij het beste epileerapparaat kiest voor jou.

Een epilator kiezen

Een epilator kiezen

Epilatoren zijn er in verschillende soorten en maten. Voor je een epilator aanschaft, is het belangrijk dat je jezelf de volgende vragen stelt:

  • Welk lichaamsdeel wil je ontharen?
  • Wil je een epilator met flexibele kop?
  • Welke accessoires heb je nodig voor je lichaam?
  • Welke accessoires heb je nodig voor je gezicht?

Welk lichaamsdeel wil je ontharen?

Benen ontharen

Wil je grote oppervlaktes zoals jouw benen en armen ontharen, dan zijn de meeste epilators geschikt. Je lichaam ontharen maak je comfortabeler met een huidcontactopzetstuk of een opzetstuk voor beginners. Deze opzetstukken trekken je huid voorzichtig glad en zorgen dat de epilator altijd contact houdt met je huid. Wil je jouw gezicht, oksels of bikinilijn ontharen, dan kies je voor een epilator met een opzetstuk voor deze gevoelige gebieden. Deze opzetstukken verkleinen de kop van de epilady, zodat je gericht een kleine oppervlakte onthaart. Een andere optie is een losse, kleine gezichtsepilator of bikinistyler.

Wil je een epilator met flexibele kop?

Niet flexibel

Epilatoren met een vaste kop passen zich niet aan jouw contouren aan. Deze epilatoren gebruik je vooral voor het ontharen van je benen of armen. Wil je kleinere gebieden of gebieden met rondingen met meer comfort ontharen, dan raden wij een epilator met flexibele kop aan.

Flexibel

Een epilator met flexibele kop past zich aan de rondingen van je lichaam aan en volgt soepel jouw contouren. Dankzij de flexibele kop houdt het epileerapparaat altijd contact met je huid, waardoor je comfortabel onthaart en huidirritatie voorkomt.

Volledig flexibel

Een volledig flexibele kop beweegt 360 graden mee terwijl je onthaart. Hierdoor houdt de epilator altijd contact met je huid, ook wanneer je lastige plekken zoals je oksels of bikinlijn onthaart. Heb je een gevoelige huid, dan raden wij een volledig flexibele kop aan.

Welke accessoires heb je nodig voor je lichaam?

Opzetstukken en ijskompres

Comfortabel epileren

Epileer je voor het eerst je lichaam, dan raden wij een opzetstuk voor beginners aan. Dit opzetstuk trekt de huid voorzichtig voor je glad, waardoor je een trekkerig gevoel voorkomt. Ook het huidcontactopzetstuk maak het epileren comfortabeler. Het opzetstuk zorgt ervoor dat de epilator altijd contact houdt met je huid. Vind je het epileren nog steeds onprettig, dan gebruik je het ijskompres. Deze koelt je huid voor of na het epileren, wat je huid lichtelijk verdooft.

Scheeropzetstuk en bikinistyler

Trimmen en scheren

Met een epilator verwijder je jouw ongewenste haartjes vanaf de haarwortel. Wil je bepaalde gevoelige plekken niet epileren, zoals je oksels? Kies dan voor een epilator met een scheeropzetstuk of meegeleverd scheermesje. Een trimopzetstuk is voor jou de uitkomst als je geen volledig glad resultaat wil, maar de haartjes alleen wat korter wil trimmen. Het trimopzetstuk klik je gemakkelijk op de epilator. Sommige epilatoren hebben daarnaast een losse bikinistyler met een kleine kop, waarmee je jouw bikinilijn netjes bijwerkt.

Massageopzetstuk, reinigingsborstel en voetvijl

Masseren, scrubben en verzorgen

Naast epileren zijn er ook verschillende opzetstukken waarmee je jouw huid verzorgt. Met de reinigingsborstel reinig je jouw huid, waarna je deze scrubt met de scrubborstel of -handschoen. Scrubben zorgt ervoor dat je dode huidcellen verwijdert en ingegroeide haartjes voorkomt. Met een massagekop stimuleer je de bloedcirculatie in je huid, wat jouw huid laat stralen. Wil je ook direct jouw voeten verzorgen, dan kies je voor een voetvijl.

Welke accessoires heb je nodig voor je gezicht?

Gezichtsepilator

Ontharen

Je gezicht ontharen vergt wat precisie. Dit doe je dan ook niet met de grote kop van de epilator, maar met een opzetstuk voor je gezicht. Daarnaast komen sommige epilatoren met losse gezichtsepilatoren. Deze apparaten hebben een kleine kop, waarmee je heel precies ongewenste gezichtshaartjes verwijdert. Wil je liever niet je gezicht epileren, dan kies je voor een precisietrimmer die je haartjes korter trimt.

Gezichtsscrubborstels

Reinigen en scrubben

Wil je naast ontharen, ook jouw gezicht reinigen en exfoliëren? Kies dan een epilator met een gezichtsreinigings- of scrubborstel. Je klikt de borstel op het epileerapparaat en je reinigt eenvoudig je gezicht. Met de scrubborstel verwijder je daarnaast dode huidcellen en voorkom je ingegroeide haartjes.

Microvibratieopzetstuk

Verzorgen

Je huid verzorgen doe je met het microvibratieopzetstuk. Dit opzetstuk trilt 25 micro-trillingen per seconde. Met deze kleine trillingen masseert het opzetstuk jouw huid. Ook breng je met dit opzetstuk gemakkelijk jouw favoriete crème of serum aan op je gezicht.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen