The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Gaby

Welk ontharingsapparaat past bij jou?

Een epilator, ladyshave of lichtontharingsapparaat helpt jou bij het verzorgen en ontharen van je lichaam. Wil je jouw haartjes verwijderen of trimmen, dan ga je voor een epilator of ladyshave. Een langdurig glad resultaat bereik je met een lichtontharingsapparaat. Wij zetten deze en andere verschillen en overeenkomsten voor je op een rij, zodat jij de beste keuze maakt.

Vergelijking lichtontharingsapparaat, epilator en ladyshave

Lichtontharingsapparaat Epilator Ladyshave
Type resultaat Glad resultaat Glad resultaat Scheert niet volledig glad
Duur van resultaat Resultaat blijft weken tot maanden Resultaat blijft enkele weken Resultaat blijft enkele dagen
Aantal behandelingen Zichtbaar resultaat na meerdere behandelingen Direct zichtbaar resultaat na één behandeling Direct zichtbaar resultaat na één behandeling
Gevoel tijdens behandeling Pijnloos Gevoeliger en soms pijnlijker dan scheren, afhankelijk per persoon Pijnloos
Geschikt voor Niet voor donkere huidtypes en lichtblonde, grijze, witte of rode haartjes Alle huidtypes en haartjes Alle huidtypes en haartjes

Zichtbaar resultaat

Lichtontharingsapparaat

IPL apparaat: langdurig glad resultaat na enkele weken

Lichtontharing werkt met korte lichtflitsen. De lichtflitsen brengen de haarzakjes in ruststand, waardoor je haargroei tijdelijk stopt. Een zichtbaar resultaat zie je niet na één behandeling. Je behandelt meerdere weken achter elkaar totdat je merkt dat de haartjes uitvallen en niet meer terugkomen. Vanaf dat moment herhaal je de behandelingen om de paar weken of maanden, zodat je jouw gladde resultaat onderhoudt. Dus wil je in de zomer gladde benen? Begin dan op tijd met de behandelingen.

 • Maandenlang glad resultaat.
 • Begeleiding tijdens behandelingen via smartphone app.
 • Niet direct resultaat.
Epilator

Epilator: direct glad resultaat voor enkele weken

Een epilator verwijdert met verschillende kleine pincetjes haren, inclusief de haarwortel. Hierdoor duurt het langer voordat de haartjes teruggroeien, dan wanneer je ze enkel aan de oppervlakte afscheert of trimt. Zo geniet je afhankelijk van jouw haargroei enkele weken van een gladde huid. Je ziet het resultaat direct na het epileren. Na het epileren groeien de haartjes zachter en fijner terug, omdat ze opnieuw uit het haarzakje groeien.

 • Wekenlang glad resultaat.
 • Direct resultaat.
 • Minder lang glad dan bij IPL.
Ladyshave

Ladyshave: direct resultaat, niet volledig glad

Met een ladyshave trim je de haartjes tot nét boven de huid. Het resultaat ziet er glad uit, maar voelt minder glad dan wanneer je een scheermesje of scheeropzetstuk gebruikt. Voor het resultaat is één behandeling nodig, die je afhankelijk van jouw haargroei om de paar dagen of week herhaalt. Omdat je de haartjes niet vanaf de kern scheert of trimt, voelen de haartjes harder wanneer ze teruggroeien. De haartjes zijn namelijk halverwege afgeknipt en groeien vanaf dat punt weer verder.

 • Direct resultaat.
 • Pijnloos.
 • Resultaat voor een paar dagen.
 • Niet volledig glad.

Gevoel tijdens het ontharen

Pijnloos ontharen IPL

IPL apparaat: pijnloos

Ontharen met een lichtontharingsapparaat hoort geen pijn te doen. De korte lichtflitsen voelen als tikjes op de huid. Vind je de tikjes pijn doen of irriteren? Dan pas je zelf eenvoudig de intensiteit van de lichtflits aan en zet je hem op een lager niveau.

 • Pijnloos.
 • Op sommige plekken soms gevoelig.
Ontharen met epilator

Epilator: gevoelig of pijnlijk, afhankelijk per persoon

Epileren is relatief pijnlijker dan scheren en lichtontharing. De pincetten trekken de haartjes vanaf de wortel uit je huid, wat voor een onprettig gevoel zorgt. De meeste epilatoren gebruik je in bad of onder de douche. Het warme water verzacht het pijnlijke gevoel en maakt het epileren aangenamer. Ook ontvang je bij sommige epilatoren een huidcontactopzetstuk. Dit opzetstuk trekt de huid voor je strak, wat een trekkerig gevoel tijdens het epileren vermindert.

 • Pijnlijker dan scheren en lichtontharing.
Ontharen met ladyshave

Ladyshave: pijnloos

Trimmen en scheren met een ladyshave is volledig pijnloos. Dit komt doordat de ladyshave de haartjes net boven je huid trimt en hierbij niet aan de haartjes trekt. Hierdoor zijn ladyshaves vaak geschikt voor de gevoelige huid. Sommige ladyshaves zijn ook geschikt voor gebruik onder de douche of in bad. Dit maakt het ontharen nog soepeler.

 • Pijnloos.

Geschikt voor

Lichtontharingsapparaat oksel ontharen

Lichtontharingsapparaat: niet geschikt voor alle haar- en huidskleuren

De meeste lichtontharingsapparaten werken niet op donkere huidtypes. Ook werkt lichtontharing niet op witte, lichtblonde, grijze en rode haartjes. Vrouwen mogen op de meeste lichaamsdelen lichtontharing gebruiken. Voor lastige plekjes zoals je kaak, boven je bovenlip, oksels en je bikinilijn gebruik je speciale opzetstukken. Je gebruikt lichtontharing niet op gevoelige gebieden zoals rond je ogen, binnenste schaamlippen, vagina, anus, tepels, oren, rondom piercings en op tattoeages.

 • Geschikt bij een hoog contrast tussen haar- en huidskleur.
 • Met opzetstukken voor gevoelige gebieden.
 • Niet geschikt voor alle haar- en huidskleuren.
 • Niet geschikt voor alle lichaamsdelen.
Epilator oksel ontharen

Epilator: geschikt voor alle haar- en huidskleuren

Epilatoren zijn geschikt voor ieder huidtype en iedere haar- en huidskleur. Heb je een gevoelige huid, dan kies je voor een waterdichte epilator die je in bad of onder de douche gebruikt. Zo verminder je huidirritatie. Heb je dunne of lichte haartjes, dan raden we je een epilator met ingebouwde verlichting aan. Hiermee zie je de haartjes beter en sla je niets over. Voor moeilijke plekjes zoals je bikinilijn gebruik je speciale opzetstukken.

 • Geschikt voor alle haar- en huidskleuren.
 • Speciaal opzetstuk nodig voor gevoelige lichaamsdelen.
Ladyshave bikini trimmen

Ladyshave: geschikt voor alle haar- en huidskleuren

Ladyshaves zijn net zoals epilatoren geschikt voor ieder huidtype en iedere haar- en huidskleur. Ook sommige ladyshaves hebben ingebouwde verlichting, waarmee je gemakkelijker de lichtste haartjes op de lichtste huidskleuren ziet en verwijdert. Voor de moeilijkst bereikbare plekken en details raden we je een bikinitrimmer of trimmer voor het gezicht aan. Deze trimmers hebben een kleine kop, waarmee je gemakkelijk de details bijwerkt.

 • Geschikt voor alle haar- en huidskleuren.
 • Kleinere trimmer nodig voor moeilijk bereikbare plekken.

Conclusie

Wil je lang genieten van een glad resultaat? Dan is een lichtontharingsapparaat voor jou geschikt. Let er wel op dat een lichtontharingsapparaat niet voor ieder haar- en huidtype geschikt is en dat het resultaat even op zich laat wachten. Wil je direct een langdurig glad resultaat, dan is een epilator de juiste keuze. Ga je voor een ladyshave, dan geniet je van een zachte behandeling waarbij je jouw haartjes regelmatig trimt of scheert.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen