The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Advies over stijltangen

Je haar stijlen doe je met een stijltang. Bij het kopen van een stijltang is het erg belangrijk dat je goed weet hoe je de stijltang wilt gebruiken. Ben je van plan om elke dag je haar te stijlen, of alleen bij speciale gelegenheden? In dit artikel vertel ik je waar je op moet letten als je een stijltang aanschaft.

1. Hoe vaak wil je je haar stijlen?

Er is een groot verschil tussen elke dag je haar stijlen of heel af en toe. Stijl je vaak je haar, dan is het belangrijk dat je een stijltang kiest die gemaakt is van kwalitatief hoogwaardige materialen. Deze beschermen jouw haren zo veel mogelijk tegen de hitte. Gebruik je de stijltang heel af en toe, is dit minder belangrijk.

Hoe vaak stijl je?

Vaak stijlen

Vaak

Hoe vaker je de stijltang gebruikt, hoe meer bescherming je haren nodig hebben. Je beschermt je lokken het beste tegen de hitte met een stijltang met volledig keramische of titanium platen. Hierbij wordt de warmte evenredig verdeeld en voorkom je dat het ene deel van je haren te warm wordt terwijl het andere deel nauwelijks warmte krijgt. Daarnaast slijten de platen niet en zullen de stijltangen veel langer meegaan. Deze stijltangen zijn over het algemeen wel iets duurder.

Af en toe stijlen

Af en toe

Wanneer je je haren af en toe stijlt is een model met een keramische coating prima. De stijltangen zijn voorzien van een laagje keramiek waardoor je haren wel beschermd worden tegen de warmte maar in een mindere maten dan bij volledig keramische platen. Dit laagje keramiek slijt wel sneller, hierdoor zijn je lokken niet meer beschermd tegen de hitte. Deze stijltangen hebben een kortere levensduur en zullen dus bij regelmatig gebruik sneller toe zijn aan vervanging.

2. Wil je ook slag of krullen creëren?

Krullen met stijltang

Stijltangen waarmee je ook krullen kan maken hebben flexibele platen. Er zit dus enige beweging in de platen waardoor de druk op je haren perfect verdeeld wordt. Dit beschermt je haren maar maakt het ook gemakkelijker om slag of krullen te creëren. Daarnaast zijn er ook modellen die afgeronde platen hebben of zo ontwikkeld zijn zodat je er zowel goed mee kan steilen en krullen. Let wel op dat deze modellen vooral bedoeld zijn voor het steilen van je haren.

3. Wat voor haar heb je?

Welke stijltang het beste bij jou past hangt vooral af van de dikte van jouw haar. Heb je dik haar, dan heb je een krachtigere stijltang nodig. Heb je wat dunner haar, dan is het belangrijk dat je jouw haren niet teveel blootstelt aan hete temperaturen.

Dik of dun haar

Stijltang dik haar brede platen

Dik haar

Wanneer je veel en dik haar hebt is het aan te raden een stijltang te gebruiken met bredere of langere platen. Zo stijl je grotere lokken in 1 keer en ben je dus sneller klaar. Daarnaast is het ook gemakkelijker een slag of krullen te maken in dik haar als je een stijltang hebt met bredere platen.

Stijltang dun haar smalle platen

Dun haar

Smallere platen zijn handig wanneer je fijner haar hebt. Je gaat preciezer te werkt en hoeft niet veel haar in een keer te stijlen. Daarnaast is het stijlen met een smalle of mini stijltang prettiger bij kortere kapsels. Hiermee stijl je gemakkelijker specifieke kapsels en je neemt ze gemakkelijk mee op reis.

4. Wat voor structuur heeft jouw haar?

Bijna alle stijltangen beschikken over een temperatuurregelaar waarmee je zelf bepaalt op welke temperatuur je gaat stijlen. Begin tijdens de eerste keer stijlen altijd op de laagste temperatuur, ongeacht je haartype. Is het naar wens? Dan weet je dus precies bij welke temperatuur jouw haar mooi stijl wordt zonder onnodig veel hitte. Mocht een lage temperatuur de klus niet klaren dan zet je de stijltang de volgende keer gewoon iets hoger.

Stug of krullend haar

Krullend of stug haar stijlen

Heb je stug of krullend haar? Dan is stijlen op een temperatuur tussen de 180 - 230 graden waarschijnlijk nodig voor een goed resultaat. Voor de lastigste lokken hebben sommige stijltangen een boostfunctie. Hiermee kan je de temperatuur tijdelijk nog verder verhogen. Kijk ook eens naar stijlborstels. Hiermee fohn en stijl je je haar tegelijkertijd. Handig, voor pluizende krullen.

Kwetsbaar of geverfd haar

Stijltang met keratine

Heb je kwetsbaar of geverfd haar? Dan is het stijlen op een hoge temperatuur niet aan te raden. Op geverfd en kwetsbaar haar zal de warmte van de stijltang sneller resultaat geven. Een stijltang met verschillende temperatuurstanden onder 180 graden zal je haar al in model krijgen. Bij hogere temperaturen bestaat de kans dat je haar beschadigd raakt of zelfs afbreekt.

5. Wil je vochtig haar stijlen?

Neemt jouw ochtendritueel ook veel tijd in beslag en zou je het liefste een paar stappen overslaan? Je zou langer in bed kunnen blijven liggen wanneer je een stijltang hebt die ook op handdoekdroog haar te gebruiken is. Gelukkig zijn er een aantal stijltangen die dit klusje aandurven. Maar vergis je niet! Niet elke stijltang is geschikt voor het stijlen van vochtig haar.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen