The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Hoe vervang je het frontpaneel van een vaatwasser?

Is het oude frontpaneel van je vaatwasser aan vervanging toe of ga je een nieuwe vaatwasser kopen? In dit artikel lees je stap voor stap hoe je het oude frontpaneel van je vaatwasser haalt en vervangt.

Stap 1: verwijder het oude frontpaneel

Visual schroeven van fronpaneel

Verwijder het oude frontpaneel van je vaatwasser. Deze zit vastgeschroefd aan de binnenkant van de vaatwasserdeur op alle 4 de hoeken. Schroef het frontpaneel voorzichtig los en doe de deur dicht om het paneel eraf te tillen.

Stap 2: zorg voor een (nieuw) frontpaneel

Typeplaatje vaatwasser

Ga je je oude frontpaneel gebruiken, ga dan verder naar de volgende stap. Heb je een nieuw frontpaneel nodig? Ga op zoek naar het typeplaatje in je keuken. Deze vind je meestal in een keukenkastje. Hierop staat welk type keuken je hebt en wie de leverancier is. Neem contact op met de leverancier om een nieuw frontpaneel aan te vragen. Je kunt geen losse frontpanelen in de winkel kopen.

Stap 3: markeer de boorgaten op je frontpaneel

Visual boorgaten nieuw frontpaneel

Het is belangrijk dat je frontpaneel de juiste afmetingen heeft. Dit kun je op 2 manieren achterhalen:

  • Optie 1: gebruik de montagehandleiding van je vaatwasser en bepaal zo eenvoudig op welke plekken de schroeven komen. Deze handleiding vind je soms op de website van de leverancier.
  • Optie 2: heb je geen montagehandleiding? Meet dan met een liniaal precies op waar de boorgaten moeten komen. Dit doe je door te kijken naar het oude frontpaneel. Boor eerst even kort voor voordat je de schroeven in het frontpaneel zet.

Stap 4: bevestig je frontpaneel

Visual vastzetten schoreven frontpaneel

Vervolgens zet je het frontpaneel vast. Dit doe je door het frontpaneel vast te schroeven aan de binnenkant van de vaatwasserdeur. Test of het frontpaneel stevig vast zit door de vaatwasserdeur een paar keer te openen. Klaar!

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen