The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Francis

Welke vaatwasser past in een IKEA keuken?

Je hebt een nieuwe vaatwasser nodig in je IKEA keuken. Bij het uitkiezen van een nieuw model is het belangrijk om rekening te houden met de nismaten, de hoogte van het frontpaneel en het IKEA keukensysteem. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit waar je op moet letten bij de aanschaf van je nieuwe vaatwasser.

Stap 1: meet de nishoogte op

nishoogte vaatwasser

Om zeker te weten dat je vaatwasser past, is het noodzakelijk om te kijken naar de hoogte van de nis. De nis is de ruimte waarin de vaatwasser moet passen. Met een rolmaat meet je de hoogte vanaf de onderkant tot de bovenkant van de nis. Zodra je de nishoogte hebt opgemeten, weet je hoe hoog jouw nieuwe vaatwasser moet zijn.

Stap 2: meet je frontpaneel op

Frontpaneel vaatwasser

Het frontpaneel zorgt dat jouw vaatwasser een mooi geheel vormt met de rest van je keuken. Dit frontpaneel is gemonteerd op je huidige vaatwasser. Bij het uitkiezen van een vaatwasser is het belangrijk dat dit paneel ook op je nieuwe vaatwasser past. Je kiest daarom een nieuwe vaatwasser met het bedieningspaneel aan de binnenkant. Pak wederom de rolmaat en meet de hoogte van het paneel. De hoogte van het paneel valt samen met het IKEA keukensysteem. Er bestaan 2 keukensystemen. We lichten ze allebei toe.

IKEA keukensystemen

METOD keukensysteem

​​​​ IKEA METOD keukensysteem

Heb je jouw IKEA keuken gekocht ná 2 juni 2014? Dan heb je thuis een IKEA METOD keukensysteem. Het frontpaneel in een METOD keuken is exact 80 centimeter hoog. Je zoekt hier dan een vaatwasser waar een paneel van 80 centimeter hoog op past. Als het paneel niet past, kan de vaatwasser niet open en dicht.

IKEA® is een geregistreerde handelsnaam van Inter IKEA Systems B.V.

FAKTUM keukensysteem

IKEA FAKTUM keukensysteem

Stamt jouw keuken van vóór 2 juni 2014? Dan heb je thuis een IKEA FAKTUM keukensysteem. Het deurpaneel voor op jouw vaatwasser is dan 70 centimeter hoog. Voor een FAKTUM keuken zoek je dus een nieuwe vaatwasser waar je een paneel van 70 centimeter hoog op kunt monteren. Ook hier geldt: als het paneel groter is, opent en sluit de deur niet goed.

Francis
Artikel van:
Francis
Vaatwasserspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 12.785 beoordelingen