The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Melk opschuimen, zo doe je dat

Het opschuimen van melk doe je op verschillende manieren. Zo heb je melkopschuimers, die je los van je koffiemachine gebruikt. Of koffiemachines met een melkslang of met een geïntegreerd melkreservoir, waarmee je met 1 druk op de knop melkspecialiteiten maakt. Melk opschuimen met een stoompijpje kost net wat meer inspanning. Op deze pagina leg ik de verschillende manieren van melk opschuimen uit.

Met een melkreservoir

Cappuccino zetten met 1 druk op de knop

Wil jij cappuccino zetten met slechts 1 druk op de knop? Dan heb je een volautomatische espressomachine nodig met een melkreservoir. Kies voor jouw gewenste melkspecialiteit, stel eventueel de verhouding melk en espresso in. Eventjes wachten en je cappuccino staat voor je klaar!

Met een melkslang

Melk opschuimen met een melkslang

Een melkslang schuimt de melk automatisch voor je op. Jij hoeft het slangetje alleen maar in een pak melk te steken. Maak een cappuccino naar jouw smaak door er de gewenste hoeveelheid espresso aan toe te voegen. Lees hier hoe je een cappuccino zet met een koffiemachine met melkslangetje.

Met een stoompijpje

Melk opschuimen met een stoompijpje

Met een stoompijpje heb je zelf veel invloed op het resultaat van het melkschuim. Denk hierbij aan de structuur en dikte van het schuim. Dit maak jij zo geheel naar jouw wens. Wel vergt het opschuimen van melk met een stoompijpje enige oefening. Hier lees je hoe het werkt.

Met een melkopschuimer

Melk opschuimen met een melkopschuimer

Met een melkopschuimer schuim je heel eenvoudig melk op. Je doet de melk erin, drukt op het knopje en hij gaat voor je aan het werk. Hierna hoef je het alleen nog maar in je kopje te gieten. Je gebruikt de melkopschuimer los van je koffiemachine. Hoe je cappuccino maakt met een melkopschuimer lees je hier.

Met de hand

Melk opschuimen met de hand

Melk handmatig opschuimen kost wat tijd en armkracht. Maar wanneer je zelden een cappuccino maakt, is dit prima te doen. Melk handmatig opschuimen kan op verschillende manieren. Gebruik een mechanische melkopschuimer, een garde op batterijen of doe het lekker ouderwets met een garde. Lees hier hoe het werkt.

Welke melk gebruik je?

Melk voor cappuccino

Voor een cappuccino met zacht en romig melkschuim is de soort melk die je kiest belangrijk. Een cappuccino bestaat dan ook voor tweederde uit melk. Het opschuimen van melk gaat het beste met volle, houdbare melk. Zorg ervoor dat de melk gekoeld is voordat je het gaat opschuimen. Hier lees je hoe het precies werkt.


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.704 beoordelingen