The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lucas

Hoe kies je de beste oordopjes voor onderweg en op kantoor?

Je zoekt naar oordopjes voor onderweg en op kantoor, maar weet niet welke je moet kiezen? Voor dit type oordopjes zijn verschillende specificaties belangrijk. Bij elke specificatie leggen we uit wat je eraan hebt en hoe belangrijk het is, zodat jij de beste oordopjes voor onderweg en op kantoor kiest.

Oordopjes voor onderweg en op kantoor kiezen

Werken met oordopjes

Er zijn veel verschillende oordopjes, waardoor de keuze erg lastig is. Vraag jezelf bij je zoektocht het volgende af:

  • Wil je tijdens het luisteren vrijuit bewegen?
  • Heb je vaak last van lawaai om je heen?
  • Gebruik je op werk meerdere apparaten tegelijk?
  • Reis je lang of heb je een lange werkdag?
  • Luister je graag naar een gepersonaliseerde geluidsweergave?

Wil je tijdens het luisteren vrijuit bewegen?

Volledig draadloze oordopjes

Het is een specificatie die niet meer weg is te denken in de audiowereld: bluetooth. Wanneer je voor bluetooth oordopjes kiest, luister je draadloos naar muziek. Zo heb je geen kabel meer langs je lichaam hangen die ergens aan blijft haken. Bij oordopjes met bluetooth heb je de keuze uit 2 types: draadloos en volledig draadloos. Bij draadloze oordopjes heb je nog een kabel in je nek zitten. Hier zit vaak een afstandsbediening in, waarmee je gemakkelijk de muziek bedient. Bij volledig draadloze oordopjes heb je alleen nog 2 losse oordopjes in je oren. Volledig draadloze oordopjes zijn meestal duurder dan draadloze oordopjes.

Heb je vaak last van lawaai om je heen?

Noise cancelling testen

Onderweg en op kantoor gebeurt het vaak dat je wordt verstoord door een rumoerige omgeving. Op kantoor kom je dan niet lekker in je concentratie en onderweg hoor je liever de klanken van de muziek dan die van de razende trein. Mocht je hier veel last van hebben, ga dan voor oordopjes met noise cancelling. Noise cancelling zorgt ervoor dat storende omgevingsgeluiden en ruis gedempt worden. Let wel op, noise cancelling koptelefoons dempen het geluid veel beter dan noise cancelling oordopjes.

Gebruik je op werk meerdere apparaten tegelijk?

Multipoint pairing

Heb je op werk meerdere apparaten waar je jouw oordopjes aan wil verbinden? Kijk dan voor oordopjes met multipoint pairing. Met multipoint pairing verbind je de oordopjes tegelijk aan 2 verschillende apparaten. Wanneer je aan het werk bent met muziek op je laptop en je wordt gebeld op je smartphone, wisselen de oordopjes automatisch van verbinding naar je smartphone. Dit is een hele handige functie voor op kantoor.

Reis je lang of heb je een lange werkdag?

Lange werkdag

Wanneer je een lange reis of lange werkdag voor de boeg hebt, is het belangrijk om naar de batterijduur te kijken. Zeker als je veel onderweg bent en veel werkt, is een lange batterijduur een vereiste. De meeste draadloze oordopjes gaan zo’n 8 uur mee. Volledig draadloze oordopjes gaan meestal 4 tot 6 uur mee. Maar er zijn ook uitzonderingen, want een aantal oordopjes gaat langer mee dan 8 uur. Let dus op de batterijduur en let goed op dat je de oordopjes vaak genoeg oplaadt.

Luister je graag naar een gepersonaliseerde geluidsweergave?

App

Sommige oordopjes hebben een app waarin je het geluid via een equalizer aanpast. Zo luister je precies naar muziek zoals jij dat graag wil. De volgende merken hebben een app: Sony, Jaybird, Jabra, Sennheiser en Bose. De apps zijn compatibel met alle volledig draadloze oordopjes van het merk. Niet iedere draadloze oordopjes zijn ook te koppelen aan de app. Zoek de app op internet en bekijk de lijst met oordopjes die compatibel zijn voor je draadloze oordopjes koopt.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 13.488 beoordelingen