The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gijs

Samsung Galaxy S, A of J serie

Wil jij een Samsung smartphone kopen, maar weet je nog niet welke? Dan heb je de keuze uit een Galaxy S, A of J. Het kan lastig zijn te kiezen uit deze verschillende series. In dit artikel leg ik de verschillen tussen deze series uit.

De verschillende series

De Samsung Galaxy S serie

In de S serie horen de vlaggenschepen van Samsung thuis. Aangezien dit de topklasse is, betaal je een stuk meer voor een smartphone. De S toestellen kenmerken zich door hun strakke design en uitstekende camera's. Het ontwerp is zorgvuldig afgewerkt, wat luxe uitstraalt. Vind jij de camera een belangrijk onderdeel van een telefoon? Met een S serie telefoon maak je haarscherpe foto's en video's. Verder hebben deze smartphones vergeleken met de J en A serie het beste beeldscherm.

 • Samsung S toestellen maken de beste foto's en video's.
 • De toestellen hebben een scherper scherm en beter geluid dan telefoons uit de A en J serie.
 • Door de glazen behuizing zijn de toestellen stevig, waterdicht én draadloos oplaadbaar.
 • Deze snelle telefoons kunnen de zwaarste programma's aan.

De Samsung Galaxy A serie

De tijd dat de Galaxy A serie van Samsung de échte middenklasse was, is voorbij. Steeds vaker brengt Samsung de laatste technische snufjes uit op een toestel uit de A serie, terwijl dit voorheen altijd bij de S serie gebeurde. Zo was het eerste toestel ter wereld met 4 camera's op de achterkant de A9. Alle toestellen zijn uitgerust met een metalen behuizing. De A serie is duurder dan de J serie, maar nog wel goedkoper dan de S serie.

 • Samsung A toestellen hebben goede tot uitstekende camera's.
 • Deze telefoons bevatten steeds vaker de nieuwste technische snufjes.
 • De A serie heeft een stevige behuizing
 • Minder snel dan de S serie, maar sneller dan toestellen uit de J serie.

De Samsung Galaxy J serie

De Samsung Galaxy J serie bestaat uit smartphones met een eenvoudig uiterlijk en een degelijke camera. De J6 Plus (2018) heeft zelfs een dubbele camera. De behuizing is bij veel telefoons van plastic en bij enkelen van metaal of een combinatie daarvan. Met de camera's aan de voor- en achterkant maak je redelijke selfies en foto's. Hoe hoger het nummer, des te beter het toestel. Zo heeft bijvoorbeeld de J6 Plus een dubbele camera en de J4 Plus niet.

 • Samsung J toestellen maken redelijke foto's, selfie en filmpjes.
 • De toestellen zijn prima voor dagelijks gebruik.
 • De plastic behuizing is wat minder stevig en niet waterdicht.
 • De J serie heeft een minder sterke processor en minder werkgeheugen dan de A en S serie.

Conclusie

Als je een Galaxy J, A en S smartphone vergelijkt, zie je verschillen in prijs, camera, behuizing en snelheid. De J serie bevat basis toestellen voor scherpe prijs. Een telefoon uit de A serie zit qua prijs in het middensegment, met hier en daar een uitschieter wat betreft prijs en prestaties. Ook heeft de A serie een betere camera en een stevigere behuizing. Wil jij de beste Samsung smartphone en ben je bereid hiervoor te betalen? Kies dan voor de S serie.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.987 beoordelingen