The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Advies over vaatwassers

Welke vaatwasser bij jou past, hangt af van je huidige vaatwasser en persoonlijke voorkeur. Je hebt de keuze uit vrijstaande en inbouw vaatwassers. Controleer voor je een vaatwasser koopt goed de afmetingen. Zo weet je zeker dat het apparaat in je keuken past.

Inbouw

Vaatwasser in keuken

Een inbouw vaatwasser installeer je in je keukenkastje, onder het aanrecht. Je hebt de keuze uit volledig geïntegreerd, half geïntegreerd en onderbouw. Afhankelijk van je voorkeur, heb je wel of geen frontpaneel van je keuken nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je de nismaten van je keuken goed opmeet, zodat je zeker weet dat het apparaat past.

Vrijstaand

Vrijstaande vaatwasser

Een vrijstaande vaatwasser plaats je vrij in je keuken. Je hoeft geen rekening te houden met frontpanelen of nismaten. Wil je je vaatwasser toch onder het keukenblad plaatsen? Kijk dan goed of deze hoog genoeg is voor je vaatwasser. Wanneer je weinig ruimte hebt in je keuken, is het ook mogelijk om een extra smalle (45 cm breed) of extra lage (45 cm hoog) vaatwasser te kiezen.

Nismaten

Nismaten vaatwasser

Het belangrijkste waar je op moet letten bij de aanschaf van een inbouw vaatwasser zijn de maten van je nis en het frontpaneel. Zo weet je zeker dat het apparaat in je keuken past. Op de productpagina zie je welke nismaten de vaatwasser nodig heeft. Meet je nis tot de milimeter nauwkeurig op. Heb je een IKEA keuken? Lees dan ons artikel om te zien welke modellen in jouw keuken passen. Voor een vrijstaand model zijn nismaten niet belangrijk.

Geluid

Vaatwasser met geluidssymbool

Wil je geen geluidsoverlast tijdens het afwassen? Een vaatwasser met een geluidsniveau van 43 decibel of lager is stil. Je hoort bijna niet dat het apparaat aan staat. Vaak hebben niet stille vaatwassers een speciaal nachtprogramma met een laag geluidsniveau, zodat je rustig doorslaapt.

Energieverbruik

Energielabel

De meeste vaatwassers hebben energieklasse A++. Wil je een extra zuinige vaatwasser? Ga dan voor een model met energieklasse A+++. De vaatwassers in deze klasse hebben meestal een laag geluidsniveau en zorgen dat je vaat extra droog is na het programma.

Extra functies

Besteklade

Is een goed wasresultaat of een lange levensduur belangrijk voor je? Kies dan voor een vaatwasser met topklasse waskwaliteit of topklasse bouwkwaliteit. Daarnaast hebben sommige vaatwassers ook extra functies die het afwassen net iets makkelijker maken.

Inbouwservice

Coolblue'er naast vaatwasser

Wil je graag een inbouw vaatwasser, maar heb jij 2 linkerhanden? Dan is de inbouwservice voor jou wellicht een uitkomst. Tegen betaling pakken wij de vaatwasser voor je uit, installeren hem in je keuken en nemen je oude apparaat weer retour. Bij een vrijstaande vaatwasser zit de installatie in de prijs inbegrepen.

Zelf aan de slag

Installateur

Ben jij een handige harry en wil je je vaatwasser het liefste zelf installeren? Dan is het wel fijn dat je weet welk gereedschap je nodig hebt en hoe je je vaatwasser inbouwt, uitbouwt en aansluit. In onze artikelen helpen we je graag zodat jij zonder moeite zelf je vaatwasser installeert. Vrijstaande vaatwassers sluiten we aan tijdens de bezorging.

Onderhoud

Vaatwasser schoonmaken

Om te zorgen dat je vaatwasser in topconditie blijft, is het belangrijk dat je het apparaat goed onderhoudt. Dit doe je door de vaatwasser regelmatig te reinigen, te zorgen dat er geen etensresten achterblijven en het apparaat regelmatig te ontkalken.

Gebruik

Open vaatwasser

Er zijn een paar dingen die je moet weten over je nieuwe vaatwasser. Zo heeft je vaatwasser altijd zout nodig. En wil je voorkomen dat je mooie glaswerk vol zit met witte strepen? In onze artikelen leggen we je uit waar je op moet letten tijdens het gebruik.

Mijn vaatwasser doet het niet goed

Glas water

Je vaatwasser droogt niet goed, etensresten blijven op je vaat of je ziet steeds een foutcode in beeld verschijnen? Dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Je hoeft hiervoor vaak geen monteur in te schakelen. Sommige problemen zijn eenvoudig op te lossen, zodat jij weer zonder zorgen de vaat doet.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.035 beoordelingen