The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Advies over vaatwassers

Welke vaatwasser bij jou past, hangt af van je huidige vaatwasser en persoonlijke voorkeur. Je hebt de keuze uit vrijstaande en inbouw vaatwassers. Controleer voor je een vaatwasser koopt goed de afmetingen. Zo weet je zeker dat het apparaat in je keuken past.

Inbouw

Vaatwasser in keuken

Een inbouw vaatwasser installeer je in je keukenkastje, onder het aanrecht. Je hebt de keuze uit volledig geïntegreerd, half geïntegreerd en onderbouw. Afhankelijk van je voorkeur, heb je wel of geen frontpaneel van je keuken nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je de nismaten van je keuken goed opmeet, zodat je zeker weet dat het apparaat past.

Vrijstaand

Vrijstaande vaatwasser

Een vrijstaande vaatwasser plaats je vrij in je keuken. Je hoeft geen rekening te houden met frontpanelen of nismaten. Wil je je vaatwasser toch onder het keukenblad plaatsen? Kijk dan goed of deze hoog genoeg is voor je vaatwasser. Wanneer je weinig ruimte hebt in je keuken, is het ook mogelijk om een extra smalle (45 cm breed) of extra lage (45 cm hoog) vaatwasser te kiezen.

Nismaten

Nismaten vaatwasser

Het belangrijkste waar je op moet letten bij de aanschaf van een inbouw vaatwasser zijn de maten van je nis en het frontpaneel. Zo weet je zeker dat het apparaat in je keuken past. Op de productpagina zie je welke nismaten de vaatwasser nodig heeft. Meet je nis tot de milimeter nauwkeurig op. Heb je een IKEA keuken? Lees dan ons artikel om te zien welke modellen in jouw keuken passen. Voor een vrijstaand model zijn nismaten niet belangrijk.

Geluid

Vaatwasser met geluidssymbool

Wil je geen geluidsoverlast tijdens het afwassen? Een vaatwasser met een geluidsniveau van 43 decibel of lager is stil. Je hoort bijna niet dat het apparaat aan staat. Vaak hebben niet stille vaatwassers een speciaal nachtprogramma met een laag geluidsniveau, zodat je rustig doorslaapt.

Energieverbruik

Energielabel

De meeste vaatwassers hebben energieklasse E. Wil je een extra zuinige vaatwasser? Ga dan voor een model met energieklasse D of hoger. De vaatwassers in deze klasse hebben meestal een laag geluidsniveau en zorgen dat je vaat extra droog is na het programma.

Extra functies

ComfortLift

Is een goed wasresultaat of een lange levensduur belangrijk voor je? Kies dan voor een vaatwasser met topklasse waskwaliteit of topklasse bouwkwaliteit. Daarnaast hebben sommige vaatwassers ook extra functies die het afwassen net iets makkelijker maken.

Inbouwservice

Coolblue'er naast vaatwasser

Het is op dit moment erg druk. Hierdoor is onze inbouwservice voor vaatwassers tijdelijk niet beschikbaar.

Hulp na aankoop

Installateur

Je hebt je nieuwe inbouw vaatwasser binnen en je wil hem graag inbouwen. Op de 'Hulp na aankoop' pagina vind je precies wat je moet doen. We helpen je hier ook verder met al je vragen wat betreft foutcodes en geven handige tips. Zo voorkom je witte aanslag op je glazen en zorg je dat je vaatwasser altijd fris ruikt.© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen