The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gijs

Advies over de veiligheidsklasse van een laptop

De veiligheid van een laptop verschilt per model. Ook is de veiligheid van een laptop voor de één prima, maar kan dezelfde laptop voor iemand met een andere gebruikssituatie niet veilig genoeg zijn. Wij hebben onze laptops ingedeeld in 3 categorieën: basisklasse, middenklasse en topklasse.

Hoe bepalen we de veiligheidsklasse?

Voor de veiligheid van een laptop weegt het besturingssysteem het zwaarst mee om de veiligheidsklasse vast te stellen. Windows 10 Pro is het veiligste systeem, omdat het over allerlei features beschikt die jouw bestanden uit de handen van kwaadwillenden houden. Daarnaast letten we nog op een aantal hardwarefactoren, zoals een infrarood camera of vingeragdrukscanner om veilig mee in te loggen.

Basisklasse

Surface laptop met 1 ster.

De laptops in deze categorie zijn minder veilig dan de laptops uit de midden- en topklasse. Wij bevelen een laptop in deze klasse vooral aan voor thuisgebruik.

Een laptop in deze klasse heeft:

*MacOS of Windows 10 in S-modus, plus maximaal één van de volgende specificaties: Kensington slot, TPM chip, vingerafdrukscanner of RealSense camera.

  • Een laptop met Windows 10 Home in deze klasse heeft maximaal 3 van deze specificaties.

Middenklasse

Acer laptop met twee sterren.

Laptops in deze klasse zijn voorzien van meer specificaties om de laptop veiliger te maken dan bij een laptop uit de basisklasse. Neem je jouw notebook af en toe ergens mee naartoe, dan is een laptop uit de middenklasse een goede keuze.

Een laptop in deze klasse heeft:

  • Google Chrome OS, MacOS of Windows 10 S, plus 2 of 3 van de volgende specificaties: Kensington slot, TPM chip, vingerafdrukscanner en RealSense camera.
  • Windows 10 Pro met maximaal 2 van de bovenstaande specificaties
  • Windows 10 Home met alle bovenstaande specificaties.

Topklasse

Lenovo ThinkPad met 3 sterren.

Met een laptop uit deze klasse ben je verzekerd van de meeste veiligheid. Wij raden een notebook in deze categorie vooral aan voor zakelijk gebruik of wanneer je veel onderweg bent met je laptop.

Een laptop in deze klasse heeft:

  • Google Chrome OS, MacOS of Windows 10 S, plus alle volgende specificaties: Kensington slot, TPM chip, vingerafdrukscanner en RealSense camera.
  • Windows 10 Pro met minimaal 3 van de bovenstaande specificaties


© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 12.711 beoordelingen