The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Sanne

Welk type lens gebruik ik voor reisfotografie?

Ik ga op reis en ik neem mee: een camera met de beste lenzen voor reisfotografie! Welke dat zijn, lees je in onderstaand artikel. Zo vind je uiteindelijk de perfecte veelzijdige lens, de lens voor een safaritocht en een lens om je reisgenoten mee te fotograferen.

Groothoek met zoom

Groothoeklens met zoom

Je weet van tevoren meestal niet wat je allemaal gaat tegenkomen op reis. Daarom is het slim om een lens te gebruiken waar je alle kanten mee op kunt. Een groothoeklens met zoom is erg geschikt voor op reis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een 24-70mm lens. Je gebruikt hem voor het vastleggen van weidse landschappen, maar ook voor straatfotografie in de steden. Daarnaast zet je deze lens in voor het maken van portretten van je reisgenoten.

Telelens

Telelens

Het ligt aan het type reis dat je gaat maken of je een telelens nodig hebt. Met een telelens zoom je namelijk ontzettend ver in op je onderwerpen. Zo blijf jij rustig op een afstand staan terwijl je het object beeldvullend vastlegt. Dit is handig voor reizigers die de natuur ingaan om bijzondere dieren te spotten, zoals bijvoorbeeld tijdens safari's. Een telelens met een maximale brandpuntsafstand van 200-300mm is een goede optie. Let wel: deze lenzen zijn vaak erg zwaar.

Primelens

Primelens

Ga je met vrienden of familie op reis? Dan is het handig om een primelens mee te nemen. Een lens met een vast brandpuntsafstand is compact, licht van gewicht en lichtsterk. Die laatste eigenschap maakt hem erg geschikt voor het maken van portretfoto's. Zeker als je kiest voor een 50mm primelens. Dit is een perfecte brandpuntsafstand om je vrienden of familie mee te fotograferen op reis. Daarnaast neem je een camera met primelens gemakkelijker overal mee naartoe.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen