The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Steven

Hoe kies je een zakelijke monitor?

Je monitor is één van de belangrijkste onderdelen op je bureau. Daarom is het belangrijk dat deze aan je eisen voldoet. Zo is een ergonomische zithouding belangrijk en wil je na een lange dag geen last van je ogen hebben. Wij helpen je met het kiezen van de zakelijke monitor die het beste bij jouw werk past.

Zakelijke monitor kiezen

Man werkt op zakelijke monitor

Zakelijke monitoren lijken op het eerste oog behoorlijk op elkaar. Elk computerscherm is rechthoekig, staat op een standaard en toont het beeld van een computer. Toch zijn er verschillende monitoren voor verschillende gebruikssituaties. In welke gebruikssituatie herken jij je het meest?

  • Ik wil een monitor voor administratie, financiën en data-analyse
  • Ik wil 2 monitoren voor administratie, financiën en data-analyse
  • Ik wil een monitor voor beeldbewerking en grafisch vormgeven
  • Ik wil een monitor voor programmeren, development en redactie
  • Ik wil een monitor met extra veel schermruimte

Administratie, financiën en data-analyse op 1 scherm

Administratief en ICT

Een zakelijke monitor maakt jouw werk net even iets comfortabeler. Dit doet hij bijvoorbeeld met een blauw licht filter, die vermoeide ogen en hoofdpijn vermindert. Daarnaast is een zakelijk beeldscherm verstelbaar in hoogte, wat zorgt voor een ergonomische werkhouding. Heb je een brede waaier aan werkzaamheden, van je e-mail bijwerken tot data-analyse en van agenda's beheren tot de boekhouding doen? Dan is een monitor van 22 tot en met 25 inch het meest gebruikelijk en relatief betaalbaar.

Administratie, financiën en data-analyse op 2 schermen

Overzichtelijk werken op 2 schermen.

22 tot en met 25 inch monitoren zijn bijzonder geschikt voor een setup met twee schermen. Dit zorgt voor meer schermruimte en verhoogt de effectiviteit. Zo werk je gemakkelijk in 2 spreadsheets tegelijk. Of open Powerpoint op het ene scherm en je onderzoeksresultaten op het andere scherm om niet steeds van venster te hoeven wisselen. Een extra scherm is ook handig voor je mailbox of werk-chat. Voor de prijs hoef je het niet te laten, vanwege de relatief betaalbare schermen.

Beeldbewerking en grafisch vormgeven

Professionele grafische bewerkingen

Voor professioneel grafisch ontwerp, foto- en videobewerking en CAD toepassingen heb je een zakelijke monitor met een groot formaat, hoge resolutie en gedetailleerde kleurweergave nodig. Denk bijvoorbeeld aan een 4K resolutie en een IPS of VA paneel. Let ook op de kleurdekkingsgraad van je nieuwe monitor. Voor fotobewerking heb je 100% Adobe RGB dekking nodig, voor digitaal ontwerp 100% sRGB. Bewerk en monteer je video's? Kies dan voor Rec 709 of DCI-P3. Zo zie je genuanceerde kleurverlopen, maak je complexe designs en retoucheer je op detailniveau.

Programmeren, development en redactie

Programmeren en development

Werk je veel met lange stukken programmeercode of lange stukken tekst? Dan is een monitor met pivot-functie, of portretstand, erg handig voor op kantoor. Het scherm is 90 graden draaibaar, zodat je in een verticale stand werkt. Zo is het doorspitten van software van boven naar beneden een stuk makkelijker. Ook deze monitoren zijn voorzien van een blauw licht filter en zijn in hoogte verstelbaar. Voor extra veel schermruimte kies je voor een computer monitor van 27 inch of groter.

Extra veel schermruimte

Zakelijke ultrawide monitor

Om gemakkelijk met meerdere vensters naast elkaar te werken, kiezen veel mensen voor een setup met 2 beeldschermen. Maar heb je weleens aan een ultrawide monitor gedacht? Een ultrawide monitor heeft een derde meer schermruimte dan een reguliere monitor. Super ultrawide heeft zelfs het dubbele. Dit is net zoveel schermruimte als een twee schermen setup, zonder storende schermrand in het midden. Zo kopieer je snel de data van de ene sheet naar de andere of heb je extra ruimte voor je bewerkingstools.

Groot aantal monitoren bestellen?

Wil je meerdere monitoren bestellen, bijvoorbeeld voor een hele afdeling? Neem dan een kijkje op onze zakelijke monitorenpagina voor B2B. Je kunt ook direct bellen naar 010 79 88 969 of mailen naar zakelijk@coolblue.nl.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen