The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gijs

Advies over de bouwkwaliteit van een laptop

Neem jij je laptop vaak met je mee? Of ben je eigenlijk best onhandig? Dan is het een goed idee om voor een laptop te kiezen die stevig is gebouwd. Het indelen van laptops op basis van bouwkwaliteit is best lastig, want wat de één heel stevig vindt, is voor de ander niet stevig genoeg. Om je toch een goede indicatie te geven, hebben we 3 klassen gemaakt: basisklasse, middenklasse en topklasse.

Hoe bepalen we de bouwkwaliteit?

Voor de bouwkwaliteit van een laptop vinden wij een militaire test het belangrijkst. In dit geval worden laptops getest op stofbestendigheid, waterbestendigheid en prestaties in extreme temperaturen. Het materiaal van de behuizing maakt veel uit voor de bouwkwaliteit. Tot slot vinden wij het belangrijk of een laptop een morsbestendig toetsenbord heeft.

Basisklasse

Een laptop met basisklasse bouwkwaliteit.

De behuizing van deze laptops bestaat uit goedkopere materialen als kunststof en zal dus minder solide en duurzaam aanvoelen. Voordeel is het fijne prijskaartje dat deze laptops veelal hebben. Nadeel is het feit dat deze laptops minder goed bestand zijn tegen een stootje.

Een laptop in deze categorie heeft:

  • Een kunststof behuizing.

Middenklasse

Een laptop met middenklasse bouwkwaliteit.

Deze laptops voelen degelijk aan. Stevige scharnieren, een stabiel toetsenbord en een behuizing die vaak een mix van kunststof en metaal bevat. Dat zorgt ervoor dat deze degelijke laptops tegen een stootje kunnen.

Een laptop in deze categorie heeft:

  • Een behuizing van metaal.

Topklasse

Een laptop met topklasse bouwkwaliteit.

Valt een laptop uit deze categorie een keer van je stoel, ga je er per ongeluk op zitten of op staan? Geen paniek, deze laptops begeven het niet na een valpartijtje. De behuizing van deze laptops bestaat voornamelijk uit metaal en is dan ook zeer stevig. Ook militair geteste laptops vallen in deze klasse omdat deze getest zijn op stofbestendigheid, waterbestendigheid en prestaties in extreme temperaturen.

Een laptop in deze categorie heeft:

  • Een behuizing van metaal en een morsbestendig toetsenbord.
  • Een laptop die militair getest is valt altijd in de topklasse.


© 1999 - 2021 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen