The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Devon

Welke oven of microgolfoven past in mijn IKEA keuken?

Alle inbouw microgolfovens en ovens met een standaard nismaat van 45 of 60 centimeter passen in een IKEA keuken. Kies je voor een kleinere microgolfoven? Dan is het afhankelijk van je type IKEA keuken of deze past. In dit artikel leg ik uit welke IKEA keukensystemen er zijn en welke apparaten hierin passen.

2 soorten IKEA keukensystemen

Er bestaan 2 soorten IKEA keukensystemen: het METOD keukensysteem en het FAKTUM keukensysteem. Als eerste moet je weten welk systeem jij in je keuken hebt. Hieronder leg ik je uit hoe je ziet welk keukensysteem je hebt. Vink vervolgens in onze keuzehulp: METOD of FAKTUM aan. Je krijgt dan een overzicht van alle inbouw producten die in jouw IKEA keuken passen. De stelregel is dat alle inbouw microgolfovens en ovens met een standaard nismaat van 45 en 60 centimeter passen in IKEA keukens. Een microgolfoven met een nishoogte van 38 centimeter past alleen in een METOD keukensysteem.

IKEA METOD keukensysteem

METOD keukensysteem

De datum van aanschaf van de keuken bepaalt welke IKEA keukensysteem je hebt. Heb je de keuken gekocht vanaf 2 juni 2014 dan heb je het METOD systeem. Weet je niet meer precies de aanschafdatum van je keuken? Je checkt het ook door de rij met gaten langs de randen van het keukenkastje te bekijken. Het METOD systeem heeft een dubbele rij met gaten.

IKEA FAKTUM keukensysteem

FAKTUM keukensysteem

Heb je de keuken gekocht vóór 1 juni 2014, dan heb je een FAKTUM systeem. Weet je niet meer of je de keuken in mei of juni 2014 hebt gekocht? Er is nog een andere manier om te zien welk systeem je hebt. Bij het FAKTUM systeem zitten in de keukenkastjes een enkele rij met gaten langs de rand: in tegenstelling tot de dubbele rij bij het METOD keukensysteem.

Conclusie

Om te weten of andere inbouwapparatuur in je IKEA keuken past, moet je eerst kijken welk keukensysteem je hebt. Er zijn 2 soorten keukensystemen: METOD en FAKTUM. Op basis van de aanschafdatum, nismaat of de rij met gaten in je keukenkastje zoek je op welk keukensysteem je hebt. Vink in onze keuzehulp METOD of FAKTUM aan en je krijgt een overzicht met alle inbouw producten die in jouw IKEA keuken passen.

IKEA® is een geregistreerde handelsnaam van Inter IKEA Systems B.V.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 7.189 beoordelingen