The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Devon

Welke oven of microgolfoven past in mijn IKEA keuken?

Je wilt een nieuwe inbouw oven of microgolfoven voor in je IKEA keuken. Maar voordat je een model kiest, moet je natuurlijk wel eerst weten of deze past. Dat is afhankelijk van de nismaten en welk IKEA keukensysteem je hebt; METOD of FAKTUM. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe jij de juiste inbouw oven of microgolfoven kiest voor in je IKEA keuken.

Meet de nismaten

Staat je oude oven of microgolfoven nog thuis? Meet dan de hoogte op en koop een nieuw model met dezelfde hoogte. Heb je hem al weggedaan? Meet dan de hoogte van de nis waarin het oude product stond. Ovens hebben een standaard nishoogte van 45 of 60 centimeter. Bij microgolfovens is dit 38 of 45 centimeter. Op basis van je nismaten weet je welke inbouw oven of microgolf past.

Bepaal welke IKEA keuken je hebt

IKEA METOD keukensysteem

IKEA METOD keukensysteem

De datum van aanschaf van de keuken bepaalt welk IKEA keukensysteem je hebt. Heb je de keuken gekocht vanaf 2 juni 2014, dan heb je het METOD systeem. Weet je niet meer precies de aanschafdatum van je keuken? Bekijk de rij met gaten langs de randen van het keukenkastje. Het METOD systeem heeft een dubbele rij met gaten.

IKEA® is een geregistreerde handelsnaam van Inter IKEA Systems B.V.

IKEA FAKTUM keukensysteem

IKEA FAKTUM keukensysteem

Heb je de keuken gekocht vóór 1 juni 2014, dan heb je een FAKTUM systeem. Weet je niet meer of je de keuken in mei of juni 2014 hebt gekocht? Geen zorgen; er is nog een andere manier om te zien welk systeem je hebt. Bij het FAKTUM systeem zit in de keukenkastjes een enkele rij met gaten langs de rand, in tegenstelling tot de dubbele rij bij het METOD keukensysteem.

Kies een oven of microgolfoven die past

Inbouw ovens

Maak je geen zorgen; alle inbouw microgolfovens en ovens passen in de flexibele keukenkastjes van IKEA. Er zijn verschillende indelingen mogelijk. Is de nis van je inbouwkast hoger dan de nismaat van je apparaat, dan plaats je het plankje erboven lager en houd je meer kastruimte over. Als je een model kiest waarvan de nismaten overeenkomen met die van de kast, zit je altijd goed.© 1999 - 2020 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 13.282 beoordelingen