The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Wat is bone conduction?

Bone conduction headphones sturen trillingen via je jukbeenderen naar je oren. Dit is misschien een gek idee, maar werkt echt. Je muziek klinkt helder en duidelijk. Het grootste verschil met traditionele koptelefoons is dat het omgevingsgeluid niet gedempt wordt. Dat is vooral handig voor sporters. Op deze pagina ga ik dieper in op de techniek.

De techniek

De techniek

Een bone conduction hoofdtelefoon bestaat uit 2 kleine speakers die met een nekband aan elkaar vastzitten. Je plaatst deze speakers niet in of over je oren, maar op je jukbeenderen. Zodra je muziek afspeelt, sturen de speakers de trillingen van het geluid via je botten naar je oren. Je hersenen registreren de trillingen als geluid, waardoor de muziek duidelijk en helder klinkt. Tijdens dit proces worden je trommelvliezen volledig overgeslagen.

Voordelen

Voordelen

Omdat er geen doppen of schelpen zijn die je gehoorgang blokkeren, wordt het omgevingsgeluid niet gedempt. In combinatie met het waterbestendige en flexibele ontwerp zijn de koptelefoons handig tijdens het hardlopen. Het verkeer om je heen blijft duidelijk hoorbaar, waardoor je nooit wordt verrast door een passerende auto.

Nadelen

Nadelen

Het is niet altijd prettig dat je alle geluiden van buitenaf hoort. Je concentreert je hierdoor moeilijker op de muziek. In dit geval kun je losse doppen in je oren stoppen, net zoals je bij een concert doet. Ook lekken bone conduction hoofdtelefoons meer geluid dan standaard koptelefoons of oordopjes. Bij een normaal volume hoort iemand die naast je zit de muziek waar je naar luistert. Bone conduction is dus handig voor sportieve activiteiten, maar minder geschikt voor normaal gebruik.


© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.141 beoordelingen