The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucas

Welke specificaties hebben oordopjes?

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe oordopjes, kunnen alle specificaties verwarrend zijn. Daarom zetten we in dit artikel verschillende specificaties op een rijtje, zodat jij beter weet wat oordopjes te bieden hebben.

Bluetooth

Bluetooth instellingen

Een specificatie die bijna alle oordopjes hebben, is bluetooth. Met bluetooth luister je draadloos naar je favoriete muziek van een smartphone, tablet of laptop. Er zijn ook oordopjes die geen bluetooth hebben, deze verbind je dan met een kabel aan je smartphone. Oordopjes met bluetooth zijn duurder dan bedrade oordopjes, omdat ze een aantal voordelen bieden. Zo hangt er geen kabel langs je lichaam, waardoor je vrij rondbeweegt. Daarnaast hoef je de oordopjes nooit meer uit de knoop te halen.

Noise cancelling

Noise cancelling testen

Steeds vaker zie je bij oordopjes en koptelefoons de specificatie noise cancelling staan. Noise cancelling dempt omgevingsgeluid, waardoor je meer hoort van jouw muziek. Zo werk je gefocust op kantoor en heb je in de trein geen last van een drukke coupé. Wil je er zeker van zijn dat omgevingsgeluid goed gedempt wordt? Ga dan voor een noise cancelling koptelefoon. De noise cancelling technologie voor oordopjes is namelijk nog niet zo goed als die van koptelefoons.

Ingebouwde microfoon

Bellen met oordopjes

Bijna alle oordopjes hebben een ingebouwde microfoon. Hierdoor bel je, zonder de oordopjes uit je oren te halen. Bij volledig draadloze oordopjes zit de microfoon in de oordopjes zelf, waardoor de belkwaliteit minder is. Wil je er zeker van zijn dat degene aan de andere kant van de lijn je goed verstaat? Dan raden we je aan de microfoon van je telefoon te gebruiken.

Waterdichtheid

Waterbestendige oordopjes

In de lijst van specificaties staat ook hoe waterbestendig de oordopjes zijn. Een hogere IPX certificering, betekent dat de oordopjes beter beschermd zijn tegen water. Wanneer de oordopjes waterbestendig zijn, sport je er ook mee. Zo raken ze niet beschadigd door zweet en neem je ze mee naar buiten als het regent. Oordopjes met een IPX7 certificering kunnen 30 minuten onder water, tot 1 meter diepte. Oordopjes met een lagere IPX certificering zijn spatwaterdicht.

NFC

NFC oordopjes

Sommige oordopjes beschikken over NFC. Met NFC verbind je de oordopjes extra snel aan je smartphone. Houd het NFC punt van je smartphone tegen het NFC punt van de oordopjes aan. Ze maken dan automatisch verbinding. Zo hoef je niet iedere keer handmatig de bluetooth instellingen te openen. Let wel op: NFC werkt meestal niet met je iPhone.

Hi-res audio

Muziek luisteren

Oordopjes die over Hi-res audio beschikken, spelen Hi-res audiobestanden af. Deze bestanden zijn groter dan het standaard mp3 formaat, waardoor je meer detail hoort. Oordopjes die dit ondersteunen, weergeven deze details nauwkeuriger. Zo luister je naar een hogere geluidskwaliteit.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen