The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lisette

Hulp bij je keuze van oordopjes

Met de juiste oordopjes geniet je op een comfortabele manier van je favoriete muziek. Aan de hand van de onderstaande vragen kies je gemakkelijk de beste oordopjes voor jou.

1. Hoe wil je je oordopjes dragen?

In ear

In ear

In ear oordopjes plaats je in je gehoorgang. Omdat ze door de meegeleverde opzetstukjes stevig vast zitten, vallen ze niet snel uit je oor. Hierdoor word je afgesloten van de buitenwereld en ga je op in je muziek. Als je gevoelige oren hebt, zitten in ear oordopjes na verloop van tijd wellicht onprettig.

  • In ears vallen niet snel uit je oor.
  • Je hoort omgevingsgeluid minder goed, wat gevaarlijk is in het verkeer.
Earbud oordopjes

Earbud

Earbuds liggen in je oorschelp en sluiten de gehoorgang niet af. Omdat je je omgeving nog kunt horen, zijn dit soort oordopjes veilig in het verkeer te gebruiken. Een nadeel van earbuds is dat ze sneller uit je oren vallen dan inear oordopjes.

  • Earbuds sluiten je niet volledig af van de buitenwereld, dit is veiliger in het verkeer.
  • Ze vallen gemakkelijker uit je oren.

2. Wil je tijdens het sporten naar muziek luisteren?

Oordopjes met oorhaken of een nekband blijven tijdens een intensieve training goed in je oren zitten. Zo voer je al je fitness moves zorgeloos uit. Sommige modellen gebruiken Bluetooth om draadloos muziek te streamen. Handig, want dan hangt er geen kabel in de weg. Sport oordopjes heb je in zweetbestendige en waterbestendige varianten. De zweetbestendige modellen kunnen tegen een regenbui. Wil je ze langdurig in het water gebruiken, zoals bij zwemmen, dan kun je beter voor een waterbestendige variant gaan. Lees meer over sport oordopjes.

  • De dopjes zijn zweetbestendig.
  • Het snoer kan in de weg hangen.

3. Wil je op reis rustig naar muziek luisteren?

Noise cancelling oordopjes

Onderweg in de bus, trein of het vliegtuig wil je naar je muziek luisteren en niet naar verkeersgeluiden of pratende mensen. Noise cancelling oordopjes dempen deze omgevingsgeluiden. Bij sommige varianten kun je zelf de hoeveelheid noise cancelling bepalen. In verband met de veiligheid raden we noise cancelling dopjes af als je actief aan het verkeer deelneemt.

  • Noise-cancelling dempt omgevingsgeluiden.
  • Je moet de oordopjes opladen.

4. Wil je draadloos naar muziek luisteren?

Kabel in nek

Met Bluetooth oordopjes luister je overal draadloos naar je muziek. Door het bereik van 10 meter laat je je smartphone onderweg gewoon in je zak. Ook thuis komen oordopjes met Bluetooth van pas. Dans door de woonkamer terwijl je tablet met muziek op tafel ligt. Sommige Bluetooth oortjes ondersteunen NFC. Hiermee leg je in 1 aanraking een verbinding tussen je smartphone en oordopjes.

  • Er hangt geen kabel in de weg.
  • Je moet de oordopjes opladen.

5. Wil je je muziek bedienen en handsfree bellen?

Bediening oordopjes

Veel oordopjes hebben een universele afstandsbediening in het snoer om je muziek mee te bedienen. Fabrikanten garanderen echter niet dat alle functies bij alle smartphones werken. Als je zeker wilt weten dat de afstandsbediening met jouw toestel werkt, kun je beter een model kiezen dat speciaal voor Apple of Android telefoons gemaakt is.

Apple of Android

AirPods

Apple

Oordopjes met Apple bediening zijn speciaal gemaakt voor je iPhone. Verander het volume, pauzeer de muziek of zet een ander nummer aan zonder je smartphone uit je zak te halen. Als je ondertussen wordt gebeld, voer je je telefoongesprek handsfree met de geïntegreerde microfoon.

Android oordopjes

Android

Kies oordopjes met een Android afstandsbediening als je de muziekfunctie van je Android smartphone wilt bedienen. Deze oordopjes hebben meestal ook een ingebouwde microfoon. Hiermee voer je eenvoudig handsfree telefoongesprekken. Na het gesprek gaat de muziek weer verder.

Lisette
Artikel van:
Lisette Audio specialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue N.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 7.544 beoordelingen