The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Alles over gezond leven

Goede voornemens maak je niet alleen in januari. Wil je gezonder eten, meer sporten of je gezondheid in de gaten houden? Wij helpen je graag! Je vindt op deze pagina alle producten waarmee je jouw gezondheid verbetert.

Gezond koken

Airfryer op aanrecht

In een stoomoven bereid je met waterdamp groente, vlees en vis. Dit is gezonder omdat je geen olie of boter gebruikt. Door de stoom behouden jouw asperges, zalm en broccoli hun smaak en vitamines. Heb je toch soms zin in een bitterbal? Deze bereid je gezonder in een Airfryer. Door het gebruik van warme lucht in plaats van olie, smaken jouw snacks net zo lekker, maar zijn ze niet zo vet. Ook gebakken aardappels of broccoli bereid je snel en gemakkelijk in een Airfryer.

Gezond en snel koken

Keukenmachine op aanrecht

Een keukenmixer of foodprocessor helpt je bij het maken van een gezonde maaltijd. Je bent namelijk veel sneller klaar met het snijden van groenten. Een foodprocessor is een kleine keukenmachine met een eigen mengkom. Door de scherpe messen is deze geschikt voor het hakken, snijden en raspen van noten, fruit en groenten. Zo maak je zelf in een handomdraai peen julienne voor een wortelsalade. Met een keukenmixer maak je deeg of beslag voor volkoren pannenkoeken of een bananenbrood.

Gezonde dranken en soepen

Blender op aanrecht

Zelfgemaakte smoothies en soepen zijn vrijwel altijd gezonder dan een variant uit de winkel. Ga dus zelf aan de slag. Tover met een staafmixer of blender jouw restjes broccoli om tot een soepje en jouw overrijpe bananen en peren tot een smoothie. Met een paar ingrediënten maak je zelf verse pesto en ook het deeg voor bananenpannenkoeken is in een handomdraai klaar. Gebruik een sapcentrifuge of slowjuicer om zelf gezonde sapjes te maken.

Fitness

Persoon op fitness apparaat

Ook bewegen is belangrijk om je gezond en fit te voelen. Of je nou wilt afvallen of je conditie wilt verbeteren. Gelukkig is er zo veel keuze, dat er altijd een workout is die bij jou past. Met onze fitnessapparaten hoef je het huis niet eens uit. Gebruik een hometrainer, crosstrainer, roeitrainer of loopband om jouw trainingsdoelen te bereiken.

Krachttraining

Krachttraining

Heb je een druk schema maar wil je jouw spieren graag ontwikkelen? Ook vanuit huis ga je hier gemakkelijk mee aan de slag. De meest toegankelijke manier van thuistraining is trainen met gewichten. Ga in de weer met dumbbells, kettlebells en gewichtensets. In de volgende artikelen leggen we je alles uit over krachttraining vanuit huis.

Gezondheid horloge

Pols met gezondheid horloge

Wil je jouw inspanningen graag meten? Een gezondheid horloge zoals een fitbit, smartwatch of activity tracker meet je stappen, afgelegde afstand en calorieverbranding. Dit geeft jou inzicht in jouw activiteiten op een dag. Ren of wandel je graag? Een horloge met een ingebouwde gps houdt je afgelegde routes bij. Wil je specifiek jouw workouts meten? Dan is een sporthorloge de keuze voor jou.

Weegschalen en meters

Weegschaal op vloer

Iedereen staat weleens op de weegschaal, maar ook je vetpercentage of je spiermassa meet je met bepaalde weegschalen. Zo meet je specifiek jouw sportieve progressie of monitor je jouw afvaldoelen. Bloeddrukmeters en saturatiemeters geven je inzicht in je bloeddruk en zuurstofgehalte.

Gezond thuiswerken

zit sta bureau

Wanneer je alleen zittend werkt en een slechte houding aanneemt krijg je lichamelijke klachten. Zeker wanneer je daarnaast weinig beweegt. Het is belangrijk dat je hier bewust mee omgaat. Wissel het zitten soms af met staan. Dit doe je bijvoorbeeld met een zit sta bureau of een zit sta werkstation. Ook een zit sta mat of een polssteun helpen jou om een ergonomische houding aan te nemen tijdens het werken.© 1999 - 2022 - Coolblue België N.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 15.418 beoordelingen